Талибаните отмениха забраната, която бяха наложили над дейността на Международния

...
Талибаните отмениха забраната, която бяха наложили над дейността на Международния
Коментари Харесай

Талибаните отмениха забраната за дейността на Червения кръст в Афганистан

Талибаните анулираха възбраната, която бяха наложили над активността на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) в страната и дадоха гаранции за сигурността на личния състав му, който прави филантропична активност в региони под техен надзор, предадоха Ройтерс и ДПА.

През април талибанските водачи бяха наложили възбрана на МКЧК и Световната здравна организация с аргумента, че тези две организации правили съмнителни действия по време на акции за имунизация и не се придържали към оповестените си задания.

В изказване на представителя на талибаните Забиула Муджахид се споделя, че те възвръщат предходните си гаранции за сигурността на чиновници на МКЧК в Афганистан и се подрежда на всички бойци на придвижването да улесняват работата им.

В изказването не се загатва Световната здравна организация. Тя води акции за имунизации против детски паралич в Афганистан. МКЧК от 30 години оказва здравна помощ в страната.

Хуманитарните организации в Афганистан упорстват, че не заемат страна в спора. МКЧК е прочут с неутралитета си в горещи зони, отбелязва Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР