Талибаните наредиха жените телевизионни водещи в Афганистан да покриват лицата

...
Талибаните наредиха жените телевизионни водещи в Афганистан да покриват лицата
Коментари Харесай

Талибаните задължиха жените телевизионни водещи да покриват лицата си

Талибаните подредиха дамите телевизионни водещи в Афганистан да покриват лицата си, до момента в който са в ефир, оповестява Би Би Си.

Решението идва две седмици, откакто на всички дами беше подредено да забулват лицата си на публично място или ще бъдат осъдени.

Това е следващото ограничаване за дамите в страната - към този момент им е неразрешено да пътуват без компаньон от мъжки пол, а междинните учебни заведения са затворени за девойки.

Новият декрет е необятно подложен на критика, като мнозина го назовават ​​още една стъпка на талибаните към поощряване на екстремизма.

" Светът вкарва маски, с цел да предпазят хората от ковид. Талибаните вкарват маски, с цел да предпазят хората да не виждат лицата на дами публицисти. За талибаните дамите са болест ", написа в Туитър деятел.

Откакто поеха властта през август предходната година, талибаните отлагаха издаването на нови закони за това какво би трябвало да носят дамите - до този месец.

В началото на май обаче Министерството за предварителна защита на порока и поощряване на добродетелта разгласи, че всички дами ще би трябвало да покриват лицето си на публични места. Всеки, който откаже да се съобрази с разпореждането, предстои на наказване.

Последният декрет обяснява, че заповедта се отнася и за дамите на екрана.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР