Талибаните казаха днес, че са близо до споразумение със САЩ

...
Талибаните казаха днес, че са близо до споразумение със САЩ
Коментари Харесай

Талибаните обявиха, че са близо до споразумение със САЩ

Талибаните споделиха през днешния ден, че са покрай съглашение със Съединени американски щати за евакуиране на американските войски от Афганистан в подмяна на заричане от талибаните, че Афганистан няма да се трансформира в леговище за интернационалните екстремистки групировки, предадоха Ройтерс и ДПА.

"Надяваме се скоро да имаме положителни вести за нашата мюсюлманска, стремяща се към самостоятелност страна ", съобщи представителят на политическото посланичество на талибаните в Доха Сухаил Шахин.

Талибаните и Съединени американски щати водят договаряния в катарската столица за прекъсване на 18-годишната война в Афганистан. Деветият кръг от почналите в края на 2018 година договаряния бе открит предходната седмица.

Източници, осведомени с договарянията, споделиха, че се планува американският специфичен представител за Афганистан Залмай Халилзад да посети Кабул, с цел да осведоми афганистанския президент Ашраф Гани за съглашението.

Висш чиновник по сигурността в Кабул съобщи, че талибаните и Съединени американски щати са се договорили за график от към 14 до 24 месеца за евакуиране на американските войски.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР