Талантливият русенски пианист Николай Димитров направи истински фурор на Шестия

...
Талантливият русенски пианист Николай Димитров направи истински фурор на Шестия
Коментари Харесай

Русенската школа по пиано с признание в Румъния

Талантливият русенски пианист Николай Димитров направи същински възторг на Шестия Международен конкурс по пиано " Фредерик Шопен ", който се организира в румънския град Бакъу, съобщи БГНЕС.
Възпитаникът на клавирния възпитател Даниела Кюркчиева имаше достойнството да открие публично състезанието в качеството си на притежател на " Гран при " от миналогодишното издание.
16-годишният пианист от Училището по изкуствата извърши Концерт за пиано №1 от Менделсон дружно с Филхармонията на Бакъу " Михаел Жора " под диригентството на Давид Марчиан. Той беше бурно приветстван от публиката в зала „ Атенеу “ и бе извикан на бис, където изсвири по необикновен метод Импромптю от Шуберт.
Признание за русенската школа по пиано беше и присъединяване на ръководителя на клавирната група в НУИ " Проф.Веселин Стоянов " Даниела Кюркчиева като член на интернационалното жури на състезанието. От името на организационния комитет на Международния конкурс " Франц Шуберт " в Русе тя връчи специфична премия на най-малкия участник в Бакъу – надарения пианист Дариус Лунгу, за присъединяване в 12-ото издание на " Шуберт " без възнаграждение на такса.
В категорията 14-16 години, където бяха най-многобройните участници, възпитаникът на НУИ-Русе Александър Стоянов от класа на Красимира Иванова получи поощрителна премия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР