Талантливите живописци Йордан Велков и Гергана Балабанова дебютираха с впечатляваща

...
Талантливите живописци Йордан Велков и Гергана Балабанова дебютираха с впечатляваща
Коментари Харесай

Силен дебют на двойка живописци в ГХГ (снимки)

Талантливите живописци Йордан Велков и Гергана Балабанова дебютираха с впечатляваща взаимна галерия в централната постройка на Градската художествена изложба (ул. “Княз Александър I ”№15). Младите художници признаха пред гостите на откриването, че за първи път се показват дружно и самото нареждане на 103-те платна в експозицията е представлявало огромно, само че доста вълнуващо предизвикателство – същински креативен развой, в който са получили професионална поддръжка от екипа на галерията.

Йордан Велков е от Пловдив. Възпитаник е на НХГ “Цанко Лавренов ”, а сега приключва магистратура по живопис в Националната художествена академия в София.

Магистър на НХА по живопис е и Гергана Балабанова, която е родом от Шумен. Двамата млади актьори откриват много идейни сходства между тях като сътрудници, в разбирането си за изкуството. И въпреки креативното изложение на всеки от тях да е доста самостоятелно, заварката в взаимната им изява – “Субективни усещания “ е изумително хармонична. Изложбата е съпроводена от превъзходен азбучник. Можете да я  разгледате до 19 октомври. Тя е проведена с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура ”.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР