Талантът Шави Симонс напусна ПСЖ със свободен трансфер, за да ...

Талантът Шави Симонс напусна ПСЖ със свободен трансфер, за да

Новия Шави обясни защо смени ПСЖ с ПСВ

Талантът Шави Симонс напусна ПСЖ със свободен трансфер, с цел да продължи кариерата си в ПСВ. 19-годишният халф се отхвърли от шанса си да бъде съотборник с Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар и реши да се развива в холандската столица.

Тийнейджърът, който излезе от академията на Барселона, преди да отиде в ПСЖ през 2019-а, подписа петгодишен контракт с " филипсите ".

След промяната на Маурисио Почетино с Кристоф Галтие се очакваше Симонс да получава повече шансове в ПСЖ, само че очевидно самият той е знаел, че това мъчно ще се случи при съществуването на толкоз доста звезди в отбора.

" Всеки ден упражнявах с огромни звезди, само че е значимо и да играеш - сподели Симонс пред ESPN за прехвърлянето си. - Научих доста от тези футболисти, само че към този момент съм на 19 година и е значимо да продължа да се развъртвам.

Беше необикновено. Не мисля, че в миналото още веднъж ще има тим с толкоз звезди на едно място. Беше ужасно да бъда в една съблекалня с тях, с хора, които преди съм гледал единствено по малкия екран. Не всеки може да каже сходно нещо, за което съм признателен. "

Симонс посочи и фигурата на Рууд ван Нистелрой, който застана отпред на ПСВ през лятото, като съществена причина за прехвърлянето си.

" Разбираме се добре, което е доста значимо за мен. Той ми изясни доста добре какво чака от тима и от мен ", сподели още Симонс.

Заради сходството с името на легендата на Барса и сегашен старши-треньор - Шави Ернандес, в " Ла Масия " на Симонс незабавно му бе лепнат прякора Новия Шави. За разлика от някогашната " шестица " обаче, 19-годишният гений работи малко по-напред по терена, по-скоро като атакуващ полузащитник.

Източник: webcafe.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg