Тактическото учение с бойни стрелби Balkan Sentinel 21 беше открито

...
Тактическото учение с бойни стрелби Balkan Sentinel 21 беше открито
Коментари Харесай

Започна учението Balkan Sentinel 21“ на полигона в Ново село

Тактическото обучение с бойни стрелби " Balkan Sentinel 21 " беше намерено през днешния ден с публична гала на образователния полигон " Ново село ". В него вземат участие военнослужещи от България, Грузия и Съединени американски щати, заяви Министерството на защитата.

Участниците бяха приветствани от бригаден военачалник Деян Дешков , пълководец на 61-а Стрямска механизирана бригада.

" Учението " Balkan Sentinel 21 " е едно от серията свързани учения " Defender Europe 21 ", което дава опция за рационализиране на оперативните качества и реализиране на съгласуемост в народен и съюзен формат ", уточни ген. Дешков.

" Съвместното осъществяване на дилемите ще бъде ярка проява на професионализма на военнослужещите от България, Грузия и Съединени американски щати и на готовността ни да споделим общи полезности, опит и познания ", добави той.

По думите му, учения като ( " Балкански пазач 21 " - б.р) дават опция за възстановяване на цялостната съгласуваност със съдружниците и сътрудниците и за създаване на единение с тях.

В маневрите на полигона " Ново село " ще се включат до 600 военнослужещи от Сухопътните войски на България и до 250 участници от Сухопътните войски на Съединени американски щати и Грузия. Сред главните цели на " Balkan Sentinel 21 " са повишение на оперативната съгласуемост и задъблочаване на съдействието с съдружните съдружници от НАТО и със страните-партньори. Цели се и разширение на качествата за обмисляне и водене на настъпателни дейности по време на мобилна защита с сътрудниците, както и консолидиране и дейно ръководство на придадените формирования.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР