Тактическото учение „Черно море - 2018” на Флотилия бойни и

...
Тактическото учение „Черно море - 2018” на Флотилия бойни и
Коментари Харесай

От днес до 22 юни в Черно море ще е страшно! Бойни кораби ще…

Тактическото обучение „ Черно море - 2018” на Флотилия бойни и спомагателни кораби се организира от през днешния ден, 18 юни до 22 юни. В него вземат участие общо 25 бойни и спомагателни кораби и катери от състава на флотилията и 2 вертолета АS 565 МB „ Panter “ от морската авиобаза „ Чайка”. „ Черно море – 2018 “ е финален стадий на подготовката за националното военноморско обучение с интернационално присъединяване „ Бриз -2018”, което ще се организира през юли 2018 година Това оповестиха от Министерство на защитата.

Тактическото обучение на Флотилия бойни и спомагателни кораби дава опция на участниците да усъвършенстват своите умения при използване на оперативните процедури на НАТО, да отработят потребление на системите за ръководство на силите и средствата на флотилията и други военноморски практики при планирането, провеждането и разбора на дейностите.

По време на „ Черно море – 2018 “ военнослужещите от Военноморските сили ще покачат подготовката си при осъществяване на задания за отразяване на офанзивите на въздушен, надводен и подводен съперник, противопоставяне на офанзивите на бързо движещи се дребни надводни цели, разузнаване за сложени мини и заличаване на сектор от минно заграждение, надзор на корабоплаването, приемане и предаване на товари на море, оказване на помощ на аварирал транспортен съд, отбрана на група надводни кораби от нуклеарно, химическо и бактериологично оръжие. Ще бъде осъществено водолазно проучване на регион за заставане на корабите на котва.

На 22 юни в региона на пристанище Бургас във взаимоотношение с държавни и неправителствени организации ще бъдат отработени епизоди по гасене на пожар на транспортен съд в пристанище и оказване на първа здравна помощ и евакуация на потърпевши. Взаимодействието със структури на Министерството на вътрешните работи ще бъде демонстрирано при осъществяване на бордова ревизия на транспортен съд, обвинен в противозаконен трафик на оръжие.

Командир на оперативното съединяване на море е командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков, а шеф на учението е капитан I сан Ваньо Мусински – заместник-командир на флотилията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР