Тактически учения с бойни стрелби с участието на механизирани роти

...
Тактически учения с бойни стрелби с участието на механизирани роти
Коментари Харесай

Тактически учения с бойни стрелби се проведоха на учебен полигон „Корен“

Тактически учения с бойни стрелби с присъединяване на механизирани роти и самоходни артилерийски батареи от състава на 61-а Стрямска механизирана бригада се организираха на образователен полигон „ Корен “ под управлението на командирите на формирования.

Подготовката включваше развръщане на маневрени формирования и формирования за бойна поддръжка, образуване на бойни дейности и взаимоотношение на местността, както и ръководство на формированията при водене на настъпателни бойни дейности.

При осъществяването на дилемите маневрените формирования бяха поддържани от самоходната минохвъргачна батарея, зенитно-ракетния артилерийски взвод и смесения противотанков взвод на 1-и батальон от състава на бригадата.

По време на ученията военнослужещите демонстрираха висока мотивация и демонстрираха качествата си за осъществяване на поставените им задания в условия, близки до действителните.

В интервала 13-15 юни следва провеждането на тактическите учения „ Мирен пазач – 23 “ и „ Огнена дъга – 23 “ за узаконяване на 1-и механизиран батальон и 61-и самоходен артилерийски дивизион от състава на 61-а механизирана бригада като част от състава на пехотна бригада „ тежък вид ”, както и тактическото обучение „ Стоманен щит – 23 “ с 61-и танков батальон от Центъра за подготовка на експерти - Сливен.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР