Такси се вряза в пешеходци на Червения площад в Москва

...
Такси се вряза в пешеходци на Червения площад в Москва
Коментари Харесай

Такси рани 8 души в центъра на Москва

Такси се вряза в пешеходци на Червения площад в Москва късно в събота. Ранени бяха 8 души, измежду които и двама мексикански жители, пристигнали в Русия поради Световното състезание по футбол.

Според здравните управляващи контузиите на 7 от ранените са леки, а единствено на един – по-тежки. В болница са настанени двамата мексиканци, една украинка и две рускини.

Първоначалната информация беше, че водачът на таксито е бил пийнал. По-късно управляващите оповестиха, че той не е бил под въздействието на алкохол.

" Имаше противен случай с такси. Шофьорът е изгубил надзор ", написа в Twitter кметът на Москва Сергей Собянин. Според източник на организация " Интерфакс " лидерът задрямал на кормилото и инцидентно натиснал педала на газта.

Водачът на таксито има шофьорска брошура, издадена в Казахстан. Пребиваването му в Русия било законно, имал всички нужни документи за работа. Шофьорът декларирал, че задремал зад кормилото, откакто работил цяла нощ. Мъжът опитал да избяга от мястото на случая, тъй като се уплашил.

Срещу таксиметровия водач е заведено наказателно дело за нарушаване на разпоредбите за придвижване. Самият той е арестуван в ареста. Според събраните до момента данни, лидерът е от киргизки генезис и е роден през 1990 година В понеделник ще бъде избрана мярка за задържане.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР