Такова чудо не сме виждали. Уникална сватба като истинска приказка.

...
Такова чудо не сме виждали. Уникална сватба като истинска приказка.
Коментари Харесай

Петрич още дълго ще говори за тази уникална и приказна сватба СНИМКИ

Такова знамение не сме виждали. Уникална женитба като същинска приказка. Спектакъл, повторил ритуалите на българите от едно време, режисираха сами, влюбените от Петрич Томислава Лазарова и Здравко Стойков.

Истинска българска женитба на поляната пред хижа Беласица над Петрич. Красива, забулена булка се с рода прости, целува ръка на родителите и този акт, разплака над 200 посетители, пристигнали на сватбеното празненство на Томислава и Здравко, написа struma.com.

Над 200 дребни и огромни от няколко генерации, облечени с красиви български носии, ушити, купени и издирени, особено за празничния ден на двамата млади, се събраха на поляната пред хижата, с цел да станат част от една приказка, почтена да показа България пред света.



Това могат да създадат единствено същински българи, младежи, възпитани в дух на българщината и удостояване на традициите.

"Историята ни стартира бурно, обич от пръв взор, след първата прегръдка, към този момент знаех, че тя е момичето за мен ", споделя пред щастливият жених Здравко.

"Томислава отпътува за Америка доста бързо, откакто се запознахме, само че и двамата знаехме, че нищо не е в положение да ни раздели. Много се обичаме. И двамата постоянно сме обичали България и българските обичаи.



Да създадем такава женитба взехме решение в Жеравна. Заведох обичаната на фестивала на носиите и към този момент нямахме подозрение, че нашата женитба ще е в този дух. Сгодихме се и грижливо се подготвяхме за този ден, които искахме да остане паметен спомен цялостен живот.

Направихме предложения, в които и аз и Томислава бяхме в носии, помолихме гостите ни, в случай че е допустимо да бъдат облечени като нас. И те ни изненадаха до сълзи - млади, остарели, дребни деца всички в носии.

Няма такава хубост, няма такова неспокойствие, споделя Здравко и гласът му трепери. Благодаря на всички, които ни почетоха, че хората направиха всичко допустимо да ни доставят наслада и наслаждение.



Очарован съм и съм благодарен, а булката, моето момиче, Томислава, просто бе окрилена, когато започнахме да изпълняваме ред по ред цялата традиция и ритуалите от достоверната българска женитба.

Благодаря на всички от сърце, признателен съм и на някогашния кмет на Струмяни и наш огромен другар Валентин Чиликов, който оказа помощ доста при организацията на нашата женитба ", споделя Здравко.



Сега двамата живеят в Англия, само че се прибрали за тържеството на любовта им. Кумуваха им най-близките им другари и първи помощници в организацията на сватбения театър Теодора Стоянова и Евгени Котев.

Тържеството продължи с часове, белязано от доста национални хора, танци и забавление. А планината към момента разнася ехото от един паметен за Томислава и Здравко Стойкови, ден. Разнася любовта им, въодушевила над 200 посетители, близки и другари, станали очевидци на щастието им.



От все сърце пожелаваме на семейство Стойкови доста благополучие, доста обич и доста деца. От всичко по доста, тъй като те направиха същинско показно на това, на какво е способна любовта.

Бъдете щастливи, семейство Стойкови!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР