Такива размисли представи в ефира на Българската национална телевизия Цвета

...
Такива размисли представи в ефира на Българската национална телевизия Цвета
Коментари Харесай

Караянчева видяла ”стари парламентарни лъвове” на протестите. Искали с преврат да влязат в НС

Такива размишления показа в ефира на Българската национална телевизия Цвета Караянчева, към този момент някогашен ръководител на 44-ото Народно заседание, което през днешния ден организира последното си съвещание и бе закрито.

Мантрата “Чуваме” бе постоянно повтаряна в средата на предходната година, когато държавното управление бе под ударите на гражданското неодобрение. Чували, желали да приказват с протестиращите, само че те единствено повтаряли “Оставка!”, “Оставка!”. И ние сме ги чували към този момент тия…

Точно тъй като ръководещите слушали, предложили и плана за смяна в Конституцията и свикването на Велико национално заседание. Гражданите нали желали рестарт, та и те това предложили - рестарт. Маньовърът с плана на ГЕРБ разбуни пристрастеностите, измести фокуса и се случи тъкмо това, на което се надяваха ръководещите, само че това е различен въпрос.

Бившият към този момент ръководител на Народното събрание не пропусна опция да напомни - в случай че ръководещите били хвърлили оставка тогава, когато им била желана (сиреч по време на траялите месеци наред протести), през есента щяло да е мъчно, когато бе втората вълна на пандемията у нас.

Караянчева счита, че е обикновено рейтингът на Народното събрание да е невисок - всеки симпатизирал на друга партия. Така било при всеки един състав на Народното събрание. Определи мандата на ръководещите като сложен.

“Рейтингът е ангажимент освен на ръководещото болшинство, само че и на опозицията. Тя би трябвало да е готова, с цел да се водят действителни диспути. Трудно е, когато нямаш отсреща мощен състезател, с цел да отговориш по метода, по който той работи. Няма по какъв начин да приказваме за мощна съпротива, в случай, че за 2020 година Българска социалистическа партия са вкарали единствено 6 закона”, аргументира се Караянчева.

“Не съм съгласна, че никой не желае да работи с нас. Знаете, че по време на акция всеки гледа да прави черен пиар, като се изключи ГЕРБ. Ние в никакъв случай не сме си разрешавали да атакуваме своите опоненти…”, изрично отсече Караянчева и даже изиска образец, когато журналистът в студиото на Българска национална телевизия се изненада.

“Аз не атакувам. Казвам истината - опозицията в Народното събрание беше извънредно слаба. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи непрестанно се опитваха да съботират събранието”, уточни още Караянчева.

Тя предложи на бъдещите депутати да се даде по-голяма тежест на парламентарните комисии, с цел да може “българските жители да видят действителната работа”. С други думи - по-голяма бистрота и медийно показване на парламентарните комисии и тяхната работа, тъй като действителните диспути били там.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР