Такъв е коментарът на бившия социален и външен министър Ивайло

...
Такъв е коментарът на бившия социален и външен министър Ивайло
Коментари Харесай

Калфин: Здраво стискаме последното място в ЕС, да не би случайно да достигнем някоя друга страна-членка

Такъв е коментарът на някогашния обществен и външен министър Ивайло Калфин, откакто малко по-рано

Според Калфин има потребност от доста по-мащабен проект, който да покаже по какъв начин ще се изкачим на по-високо ниво. Това обаче не могло да се случи за 5-6 дни.

„ Средствата ще стартират да идват чак към края на годината, само че страната би трябвало да бъде изцяло наясно и да показа една цялостна картина по какъв начин за няколко години напред ще направи огромен скок. Ние нямаме доста ясни отговори в нашия проект “, изясни Калфин в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

По думите му можем да вземем средствата отчасти, само че тогава още повече ще увеличим разликата сред България и останалите страни.

„ Ние и все още сме изоставащи. Имам възприятието, че сме се хванали за последното място и доста крепко се стискаме за него, да не би инцидентно да вземем да достигнем някоя друга страна-членка “, изясни той и разясни, че в случай че не използваме опцията, която ни се дава, ще изостанем още повече.

Според него на страната ни не е нужно държавно управление за един ден, а такова, което да има визия, да гледа напред и да даде отговор на редица въпроси, след които: какво вършим в енергетиката, по какъв начин този район да не се обезлюди и така нататък

„ Трябва да смеем да мечтаем. Трябва да знаем какво желаеме, само че не го видях в предизборната акция. Очаквам да има приятни изненади и в този момент да се появят някакви специалисти, които в действителност да са безапелационни и да знаят какво би трябвало да стане в страната. Парите са средство, просто един инструмент, с цел да реализираме това, което желаеме. Европейски Съюз ни дава благоприятни условия, не пари. Иначе ние отново ще си лепим стиропор по блоковете, ще си вършим пътища, които другата година отново ще поправяме и ще останем последни “, безапелационен е Ивайло Калфин.

Ексминистърът счита, че посланието на гласоподавателите от парламентарните избори е доста ясно.

„ Те споделиха, че желаят смяна. Не желаят да виждат познатите лица. Сега отговорност на политиците е да сформират държавно управление, това е значимо. Отиване на нови избори значат нови страдания. Избирателите не би трябвало да бъдат наказвани с това нещо, тъй като ще си отмъстят “, счита Калфин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР