Така се случва, че някои жени, въпреки правилното хранене, активен

...
Така се случва, че някои жени, въпреки правилното хранене, активен
Коментари Харесай

Когато надбъбречните жлези не функционират както трябва, ще имате ето тези проблеми

Така се случва, че някои дами, макар вярното хранене, деен метод на живот и неналичието на неприятни привички, усещат непрекъсната отмалялост и нервност, не могат да отслабнат и страдат от съвсем непрекъснато главоболие. Всички тези признаци водят до едни дребни, само че доста значими жлези с вътрешна секреция, които управляват равнището на някои от значимите хормони – надбъбречните жлези.

От какво се разболяваме, когато надбъбречните жлези не работят добре?

Прекъсвания във действието на тези жлези са забележими единствено в по-късните стадии на безсилие и намаление равнището на хормоните на надбъбречните жлези.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO В доста случаи, възобновяване на положителната работа на надбъбречните жлези е относително мъчно и изисква лекуване посредством интервенция.

Повечето хора, като чуят хормон, се сещат за щитовидната жлеза. Но не е единствено тя, която дава отговор за равнището на хормоните в нашия организъм. Надбъбречните жлези може да са причина за свръх производството на хормона кортизон. Ето какво се случва, когато този хормон е допълнително.

Паниката нападна

1. Общото психическото положение се характеризира с тревога, раздразнителност, неспособност да се оправят със напрежението, неспокойствие и нервност. Също по този начин, хората с проблематична работа на надбъбречната постоянно изпитват възприятие за суматоха и несъизмерим боязън.

2. Често зашеметяване и главоболие – това може да е вследствие на високите равнища на кортизол и незадоволителни количества натрий.

3. Изпотяване измежду зима и без да сте в критическата, ръцете и краката ви треперят по този начин, все едно одеве сте се срещнали с Антихриста – бъдете сигурни, че освен това състояние равнищата на кортизола ще са в Космоса.

Ако надбъбречните жлези не работят добре, няма уместно хапче, което да ги накара да работят добре. Единственото избавление е:

– игнориране на всички източници на стрес
– разходки, спорт, плуване
– ОТСЛАБВАНЕ НА ВСЯКА ЦЕНА!
– в краен случай – интервенция.

Преди да продължим с някои от най-разпространените признаци, дано забележим кои са заболяванията, които идват в едно с неприятната работа на надбъбречните жлези.
Това са:

– Феохромоцитом
– Болест на Адисон
– Синдром на Кушинг

Три болести, които имат няколко общи неща между тях. Това са отмалялост, високо кръвно, непотребни килограми, които постепенно се смъкват, отоци. Единствено при заболяването на Адисон е налице хипотония.

Сърцето бие толкоз бързо, че ще изскочи от гърдите

4. Ускорен или фракционен пулс – това може да се дължи на високи или ниски равнища на кортизол, както и на ниски равнища на натрий в тялото.

Проблеми със съня

5. Често се случва по този начин, че безсънието, което дълго време сте се опитвали да излекувате безрезултатно, изчезва като с магическа пръчка след интервенция на аденом на надбъбречната жлеза.

Кожни затруднения

6. Кожата при проблематична работа на надбъбречните жлези става извънредно суха. Ако се вгледате, ще забележите, че е като на квадрати. Има люспи, има пъпки и тъмно-лилави стрии.

Постоянно възприятие на апетит

7. Хората, които имат проблем с надбъбречните жлези, изпитват възприятие на непрекъснат апетит. Това ги кара да ядат съвсем непрекъснато. Което пък води до проблеми със стомаха, гадене, повръщане, запек, диария, киселини.

8. Хронична отмалялост, уязвимост, изтощение – толкоз мощни, че някои елементарни всекидневни дейности провокират възприятие на суматоха, единствено при мисълта, че би трябвало да се извършат.

Проблемен цикъл

9. При някои дами може да има проблеми с менструацията. Те може да се показват в това, че идва по-рано, или закъснява, кръвотечението е щедро, или пък внезапно става нищожно.

Както сами се убедихте – надбъбречните жлези имат потребност от постоянни прегледи. Не поради друго, а тъй като признаците са такива, че могат да бъдат сбъркани с други болести.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР