Така парламентаристите подкрепиха направеното миналата година предложение на Европейската комисия

...
Така парламентаристите подкрепиха направеното миналата година предложение на Европейската комисия
Коментари Харесай

Европейският парламент одобри преминаването към „чисти“ автомобили до 2035 г.

Така парламентаристите поддържаха направеното предходната година предложение на Европейската комисия за прекосяване към изцяло " чисти ", освободени от излъчвания на въглероден диоксид, коли.

В същото време се прецизира, че планът не се отнася за използвани коли.

Инициативата на Европейската комисия значи, че до 2035 година, както се чака, новите коли няма да употребяват гориво на петролна основа.

Европейският парламент акцентира, че предходната цел на Европейски Съюз за понижаване на излъчванията до 2030 година е избрана на 55% за леките коли и 50% за лекотоварните коли.

През февруари интернационалната одиторска и консултантска компания Ernst & Young (E&Y), дружно с европейската асоциация на електроенергийната промишленост Eurelectric, предизвестиха, че възходящият пазар на електрически транспортни средства може доста да повлияе на европейската електрическа мрежа.

Експертите предвиждат, че през идващите 13 години броят на електрическите транспортни средства в Европа би трябвало да нарасне от 3 на 130 милиона автомобила. E&Y смята, че всеобщият преход към електрически транспортни средства ще бъде съпроводен от чести...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР