Така обичаният от българина домат вече се намира по варненските

...
Така обичаният от българина домат вече се намира по варненските
Коментари Харесай

Цената на домата пада, краставиците все още над 2 лв. за килограм по варненските пазари

Така обичаният от българина домат към този момент се намира по варненските пазари на по-достъпна цена, до момента в който цената на краставиците се още не пада под 2 лева, оповестяват от общинското дружество " Пазари " ЕАД -Варна.



Цените на аления зарзават на четирите най-посещаеми пазара в другите региони на морската столица варират сред 1,50 лева./кг., до 3 лева розовия домат, който постоянно се продава на по-висока цена. Любимата носеща сладка хладина любеница се намира на цени сред 0,70 лв/кг до 1,30 лева./кг. 

Като най-евтин се обрисува по този начин нареченият Колхозен или Централен пазар във Варна. От там можете да си закупите кайсия на цена от 2,60 лева./кг. и праскова сред 1,80 лева и 2,20 лв/кг.



Така обичаната от варненци и посетители на града риба Трицона (Цаца) се намира по-трудно поради топлата морска вода. По това време на годината рибата избира малко по-хладни води, само че където се намира, цената и за кг е 3,50 лева, калканът може да опитате за 30 лева./кг, а сафрид за 12 лв/кг. 

По материала работи Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР