Така коментира казуса с решението на КС за двойното гражданство

...
Така коментира казуса с решението на КС за двойното гражданство
Коментари Харесай

Политолог: Съдът избра да следва буквата, а не Духът на Конституцията за Кирил Петков

Така разяснява проблема с решението на Конституционен съд за двойното поданство на Кирил Пеков пред Novini.bg политологът Слави Василев.

Съдът е избрал да не употребява по-широкото пояснение на Конституцията и това е негово право. Но това не трансформира факата, че духът на Конституцията в цитираната наредба цели да защищити изпълнителната власт, т.е. страната, от двойни, играещи за непозната страна, сътрудници. Кирил Петков, с нотариалния си отвод от канадското си поданство, потвърждава, в моите очи, че той недвусмислено избира България пред Канада.
И щом американският Върховен съд може да си разреши обстойно пояснение на закона, не виждам за какво аз, политически анализатор, да не сторя същото.

Позицията ми е цялостна поддръжка за Кирил Петков.

Да не приказваме, че в действителната, подмолна българска политика, ние като общество ставаме очевидци, в продължение на 31 години, по какъв начин една партия без безусловно никакви угризения брани интереса на друга, прилежаща на България страна, географски доста по-близка до нас от Канада.

Нарочно не загатвам страната, с цел да може всеки от Вас да се допита до съвестта си, дали това е по този начин. Сещате се и коя е партията, в която висшият управнически ешалон са сътрудници на въпросната страна, а и освен на нея.

И през днешния ден, всички политолози, анализатори, коментатори и политици от целия набор са се загрижили да бранят Конституцията, с цел да предпазим България от канадските сътрудници. Днес, всички са стожери на законосъобразността.

Пълна поддръжка за Кирил Петков от мен. В идващите дни ще дам целия си глас в отбрана на тази позиция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР