Така както времето и сезоните се сменят на цялото земно

...
Така както времето и сезоните се сменят на цялото земно
Коментари Харесай

Защо да консумираме сезонни плодове

Така както времето и сезоните се сменят на цялото земно кълбо, по този начин и наличните пресни артикули са разнообразни. Всеки сезон предлага вкусни и потребни богатства, което е страховит метод да експерементирате в кухнята като включвате в менюто си повече сезонни плодове. Не единствено усетът ви ще бъде впечатлен, само че ще имате и изгоди за здравето. foodpanda, споделя аргументите да залагаме повече на приемането на плодове съгласно сезона.

• Вкусът е по-добър. Производството през сезона е по-свежо и по-добро, по-сладко и изцяло узряло. Когато плодовете са взети за консумация, които са били естествено узрели и са събрани в точното време, то ще има доста повече усет и витамини. При продажба на несезонни култури, те би трябвало да бъдат събрани рано и охладени, с цел да не се скапват по време на превозването, а охлаждането ще понижи усета.

• Цената е по-ниска. Когато земеделските производители прибират огромно количество артикули, заради това, че културата е в сезон, цената на продукцията ще намалее. Когато продуктите са локално създадени, тъй като са във вашия сезон, не се постановат пътни разноски и депозиране, заради което се понижават индустриалните разноски, които по-късно се трансферират върху потребителя.

• По-освежаващо. Продуктите, закупени през сезона, са по-склонни да бъдат по-свежи, употребявани по-бързо до прибиране на реколтата и с по-високи хранителни стойности. Някои антиоксиданти като витамин С, фолат и каротини бързо ще намалеят, когато се съхраняват за къси интервали от време.

• По-малко замързсени. Когато плодовете се доставят в чужбина, не можете да сте сигурни какви са техните разпореждания за пестициди, хербициди и фунгициди. Много страни по света имат доста спокойни закони за химическите субстанции, които се пръскат върху плодовете, които други страни са забранили заради техните известни нездравословни резултати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР