Така главният прокурор коментира бягствата на затворници. „Не мисля, че

...
Така главният прокурор коментира бягствата на затворници. „Не мисля, че
Коментари Харесай

Цацаров: Най-опасните престъпници да са в един строг затвор

Така основният прокурор разяснява бягствата на пандизчии.

„ Не мисля, че от всичко това, което се случи в пандиза в София, би трябвало да бъдем сюрпризирани, рано или късно това щеше да се случи по ред причини”, призна той пред публицисти в Пловдив.

Той се разгласи за промяна в бранша. По думите му би трябвало да се влага в сигурността на местата за отнемане от независимост, тъй като настоящето положение на пандизите е отвън всевъзможни естествени стандарти .

"Няма нищо неприятно, нищо неправилно да кажем, че би трябвало да се забрани всякакво внасяне на предмети извън , с изключение на тези, които са от първа нужда, както и че всички пандизчии с подобен режим би трябвало да бъдат с униформи и би трябвало да бъдат при безусловно идентични условия. Докато това не се реализира, до момента в който не се обезпечи нужното материално и техническо обезпечаване на надзирателите, всичкото това ще се повтаря всеки и всякога ", сподели още Цацаров.

Според обвинител номер 1 надзирателите с съображение стачкуват за ниските си заплати и против незадоволителното щатни бройки. Той акцентира, че би трябвало да се усили броят на чиновниците, както и парите им, тъй като ниските хонорари водят до текучество, незаети места и корупционни практики.

"В момента има затвори, в които един надзорник дава отговор за 19 лишени от независимост, само че в други съотношението е 1/20, 1/49 ", уточни Цацаров.

По думите му в продължение на близо 10 години думата правосъдна промяна се повтаря непрестанно, само че никой не помисля за промяна в пандизите, която не била по-сложна.

"Не ми е известно до този миг Министерство на вътрешните работи да е постигнало прогрес в следствието на бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев от Софийския затвор (за което ще бъдат осъдени 14 чиновници - б.р.) ", сподели още той в отговор на въпрос.

Той беше в Пловдив в Деня на Конституцията и участва на раздаването на дипломите на абитуриентите от Юридическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски ". Главният прокурор връчи статуя на лъв и фототипно издание на "История славянобългарская " на отличника на випуск 2017 Кристиян Райчев.

Строят нов затвор в София за 35 млн. лв.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР