Тъжна новина съобщиха от Философско-историческия факултет на Пловдивския университет „Паисий

...
Тъжна новина съобщиха от Философско-историческия факултет на Пловдивския университет „Паисий
Коментари Харесай

Почина уважаван професор в Пловдивския университет

Тъжна вест оповестиха от Философско-историческия факултет на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. На 11 август е умрял проф. Любомир Христов – безценен сътрудник и другар, занимателен повествовател и учител, ерудиран откривател и ценител на съветската религиозна философия и просвета.

Той е създател на многочислени публикации и студии, както и на книгите Философия на индивида: опит за хомоонтология (2008), Мит, полезност, логос, гибел (2004), Универсалите против индивида или парадоксите на общото (2002), Руският логос: философия и вяра (2000) и други Той беше част от публицистичната гилдия на списание „ Философия “, а през първите години на новото столетие бе и негов основен редактор.

" Проф. Христов беше с нас още със основаването на компетентност „ Философия “ в Пловдивския университет. Чрез широтата на личните си интелектуални и духовни ползи ни учеше да противостоим на „ нападателната атеистична глобализация, която безмилостно и безсърдечно ни отдалечава от сакралното “. Учеше ни да улавяме неизбежните трендове към „ перихорезис и единение “ на православната и западноевропейската философия, вяра и просвета. Учеше ни, най-накрая, през индивида да търсим божественото.

Благодарност и реверанс! ", се споделя още от известието на Философско-историческия факултет.

Опелото ще се състои на 15 август от 11 ч. в ритуалната зала на погребален комплекс " Мира " против централни софийски гробища.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР