Таен елит отвлича деца и се стреми към световно господство.

...
Таен елит отвлича деца и се стреми към световно господство.
Коментари Харесай

Да вярваш на откровени глупости: Кои са тези QAnon?

Таен хайлайф отвлича деца и се стреми към международно владичество. В това имат вяра сляпо последователите на зародилото се в Съединени американски щати придвижване QAnon, което пуска пипала и в други страни по света, в това число в Германия. Инес Айзеле и Мириам Бенеке разясняват за .
Имаше ги и на последните митинги против в Лондон – последователите на тайни легенди, известни под името QAnon (Кю Енън). Носеха плакати с надписи като „ Изберете на коя страна заставате! ", „ Свобода вместо боязън " и „ Спрете търгcовията с деца! ".

Последният зов е изключително присъщ за QAnon. Зародилото се в интернет придвижване твърди, че съществува интернационален хайлайф от педофили, по чието разпореждане се отвличат и изтезават деца. Тяхната кръв служела като балсам за подмладяване, употребен от избрани авторитетни персони като да вземем за пример Хилари Клинтън или известния американски вложител Джордж Сорос. Въпросната дрога им била нужна, с цел да открият господството си над света.
В този таен мит се твърди още, че в света имало нещо като скрито държавно управление, наречено Deep State, което подмолно дърпало конците и определяло политиката както на Съединени американски щати, по този начин и на останалия свят. От другата страна – тази на положителните сили – стоял американският президент Доналд Тръмп, който водел битка против тайното международно държавно управление. Тези теории от време на време се преплитат и с разнообразни антисемитски тайни хрумвания.

В последно време всеобщо се следи близостта на QAnon с придвижването, което има вяра, че са пресилени, или че подобен вирус въобще не съществува, а е фиктивен за да бъдат принудени хората да се имунизират. При митингите в разнообразни страни добре се видя по какъв начин паралелно с QAnon стоят съперници на имунизациите, езотерици и хора с дяснорадикални възгледи.
Макар преобладаващата част от наличията на QAnon да се споделят в Съединени американски щати, теориите им стават известни и на други места. Наскоро се видя, че Англия е втората страна след Съединени американски щати, където тези тайни теории се споделят доста интензивно. В класацията по този индикатор следват Канада и Австралия, а Германия е пета. Предполага се обаче, че твърдото ядро на поддръжниците на тези хрумвания в Германия обгръща единствено няколко хиляди души.

През октомври 2017 един неизвестен потребител, нарекъл се Q, популяризира в интернет таен роман, който в действителност представляваше продължение на появилия се по време на американската предизборна акция през 2016-та „ пица гейт ". Твърдението беше, че в една пицария във Вашингтон работила педофилска мрежа, в която взела участие и Хилари Клинтън.
Q твърдеше още, че като помощник на тайните служби разполагал с поверителна информация, че Клинтън скоро ще бъде задържана. И въпреки нищо сходно да не се случи, неговите неуместни постинги се радват на засилваща се известност из разнообразни конгреси и групи във Facebook, Туитър, Телеграм, Инстаграм и Ютюб.
 Лавров: Вече никой не може еднолично да диктува разпоредбите на играта по света Лавров: Вече никой не може еднолично да диктува разпоредбите на играта по света
Нито една страна към този момент не може еднолично да диктува на интернационалната общественост разпоредбите на играта. Това съобщи министърът на външните раб...
Наративите на QAnon постоянно се видоизменят и прикрепват към тематики, които са значими за избрани обитаеми места и райони. В този смисъл QAnon е нещо като Мета тайна доктрина, която интегрира в себе си разнообразни други. В Германия, да вземем за пример, такива са концепциите на така наречен „ Граждани на Райха ", а във Англия – тези на редица последователи на Брекзита. На редица демонстрации в поддръжка на излизането на страната от Европейски Съюз участваха и последователи на QAnon, като някои от тях намерено настояват, че Борис Джонсън е съдружник на спасителя на света Доналд Тръмп.

Колкото и неуместни да са митовете на QAnon, в тази ситуация надалеч не става дума за почтен феномен от интернет. Движението от дълго време към този момент прескочи и в аналоговия свят. След като последователи на QAnon бяха възнамерявали и осъществили редица насилствени дейности, ФБР разгласи придвижването за евентуална терористична опасност.
Атентаторът от немския град Ханау беше оставил прощално писмо, преливащо от расистки и тайни теории. В него не се загатва директно QAnon, само че пък се твърдеше, че някакви международни секрети служби от разстояние направлявали живота на хората. През февруари 42-годишният нападател простреля девет души с миграционен генезис, измежду които и един българин.
Facebook и Туитър блокираха хиляди профили на поддръжници на придвижването. Експерти считат тази мярка за вярна и приканват да се покачва медийната подготвеност на хората в обществените медии. Тази задача обаче не лесна - изключително в несигурни времена като настоящето, когато доста хора са разтревожени от пандемията и и търсят отговор на вълнуващи ги въпроси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР