Таблетите iPad са потенциално следващият продукт, който Apple ще произвежда

...
Коментари Харесай

Apple обмисля разширяване на производството в Индия


Таблетите iPad са евентуално идващият артикул, който Apple ще създава в Индия
(снимка: CC0 Public Domain)

В устрема си към географска диверсификация на производството, Apple преглежда опцията да сглобява таблети iPad в Индия, заяви CNBC, базирайки се на осведомени източници от държавното управление на азиатската страна.

Твърди се, че управлението на Apple към този момент договаря с индийските чиновници за образуване на произвеждане на iPad в страната. Въпреки че е рано да се приказва за реализиране на каквито и да е резултати, в случай че самодейността се развие, тогава Индия ще може да укрепи позицията си на различен индустриален обект за продуктите на Apple.

От няколко години в Индия се създават смарт телефони на Apple, а тази есен там стартира и асемблирането на по-достъпните модели iPhone 14 с малко закъснение по отношение на пазарния дебют на тези устройства.

Според източници от промишлеността, дефицитът на дипломиран личен състав ще попречи на по-нататъшното разширение на гамата от съединени в Индия артикули на Apple. Външнополитическото напрежение сред Китай и Индия също не способства за плавната миграция на част от производството на Apple от едната страна в другата.
още по темата
Сега до 10% от всички айфони се създават в Индия, съгласно специалисти на Loop Ventures, а след пет години този дял ще нарасне до 35%. Освен в Индия и Китай Apple възнамерява произвеждане на смарт телефони във Виетнам, Малайзия и даже в Съединени американски щати.

В случая с линията iPhone 14, Индия създава не повече от 5% от общия размер, съгласно анализаторите на Piper Jaffray. От позиция на „ китайската рецесия “, Индия може да способства единствено в лимитирана степен за поддържане на размерите на доставки на задоволително равнище.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР