Свят В Русия откриха уникален диамант с друг диамант Вътрешният

...
Свят В Русия откриха уникален диамант с друг диамант Вътрешният
Коментари Харесай

В Русия откриха уникален диамант с друг диамант

Свят В Русия откриха неповторим елмаз с различен елмаз Вътрешният елмаз свободно може да се движи в кухината  Николай Киров 13 октомври 2019, 10:01  В Русия откриха неповторим елмаз с различен елмаз
В Русия откриха неповторим елмаз с различен елмаз
 Сирийски демократични сили: Турция съживи
Сирийски демократични сили: Турция съживи " Ислямска страна "
 Най-страшният ураган удари Япония, вижте последствията
Най-страшният ураган удари Япония, вижте последствията
 Путин: Не съм щастлив, че НАТО доближава Русия
Путин: Не съм щастлив, че НАТО доближава Русия
 Най-добрите страни за работа за чужденци
Най-добрите страни за работа за чужденци
 Секс-афера и корупционен скандал в
Секс-афера и корупционен скандал в " системата Орбан "
 Скандал: Американски елементи под турски огън в Сирия
Скандал: Американски елементи под турски огън в Сирия
 Арестуваха Джейн Фонда поради митинг
Арестуваха Джейн Фонда поради митинг

никален елмаз, наименуван „ Диамантът Матрьошка”, на емблематичните кукли за нареждане на Русия, беше открит неотдавна в мина в република Якутия в Сибир от съветската минна компания „ Алроса”.

Диамантът е с размери единствено 4,8 на 4,9 на 2,8 милиметра. Той има вътрешна празнина, която съдържа различен елмаз с размери едвам 1,6 кубически милиметра. Вътрешният елмаз свободно може да се движи в кухината.

„ Доколкото знаем, към момента няма подобен елмаз в историята на международния рандеман на диаманти. Това в действителност е неповторимо създание на природата, още повече, че природата не обича празнотата. Обикновено някои минерали се заменят с други, без да се образуват кухини ”, разяснява Олег Ковалчук, заместник-директор по нововъведенията в Геологическото отделение на „ Алроса” за проучвания и развиване.

Откриха великански изумруд - 5 655 карата

Изумена от откритието си, минната компания се обръща към изследователското си поделение с искане да изследва диаманта благодарение на инфрачервена спектроскопия и рентгенова микротомография.

В Якутии нашли первый в мире алмаз-матрешку. Внутри найденного алмаза свободно перемещается другой алмаз. В АЛРОСА отмечают, что ранее таких «матрешек» никогда не находилиhttps://t.co/qUd6X72xzy pic.twitter.com/PUUFBxJbqL
— РБК (@ru_rbc) October 4, 2019
Тъй като подобен елмаз в никакъв случай не е откриван до момента, откривателите не са сигурни по какъв начин се е образувал. Въпреки това, те имат няколко теории.

„ Най-интересното за нас беше да разберем по какъв начин се е формирало въздушното пространство сред вътрешния и външния диамант”, изясни Ковалчук. „ Имаме две съществени хипотези. Според първата версия, минерал от мантията улавя диаманта по време на растежа му, а по-късно той се разтваря в земната повърхност”.

„ Според втората версия, пласт от пореста поликристална диамантена субстанция се е образувал вътре в диаманта поради ултра бърз напредък и по-агресивните процеси на мантията след това го разтварят. Поради съществуването на разтворената зона, единият елмаз е почнал да се движи свободно вътре в другия на правилото на матрьошката”.

В Москва: 5 диаманта за 10 млн. $

Голям брой диаманти съдържат други дребни кристали или петна от минерали. Обикновено тези характерности се смятат за дефекти, защото вършат диаманта посредствен.

В случая обаче става дума за два цели диаманта. Като се има поради тяхната уникалност, тези характерности могат единствено да създадат диаманта още по-ценен.

Анализът също сподели, че диамантът може да е на възраст над 800 милиона години. Може би е изненадващо, че е много млад за елмаз, защото множеството естествени диаманти са на възраст сред 1 и 3,5 милиарда години.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР