Свят Турция: Не прекратяване, 120-часово примирие в Сирия Мевлют Чавушоглу:

...
Свят Турция: Не прекратяване, 120-часово примирие в Сирия Мевлют Чавушоглу:
Коментари Харесай

Турция: Не прекратяване, 120-часово примирие в Сирия

Свят Турция: Не преустановяване, 120-часово помирение в Сирия Мевлют Чавушоглу: Операцията " Извор на мира " ще завърши едвам когато всички терористични сили се изтеглят от региона 18 октомври 2019, 06:50  Турция: Не преустановяване, 120-часово помирение в Сирия
Турция: Не преустановяване, 120-часово помирение в Сирия
 Турция и Съединени американски щати договориха преустановяване на огъня в Сирия
Турция и Съединени американски щати договориха преустановяване на огъня в Сирия
 В Испания се бият, Министерство на външните работи: Не ходете в Каталуния
В Испания се бият, Министерство на външните работи: Не ходете в Каталуния
 Европейски Съюз и Англия реализираха договорка за Брекзит
Европейски Съюз и Англия реализираха договорка за Брекзит
 Русия смъкна американски дипломати на път за мистериозната детонация
Русия смъкна американски дипломати на път за мистериозната детонация
 Среща на български и македонски историци, какво си споделиха
Среща на български и македонски историци, какво си споделиха
 Кюрдите договарят с режима на Асад, циментирайки властта му в Сирия
Кюрдите договарят с режима на Асад, циментирайки властта му в Сирия
 Ким Чен-ун на бял кон в свещена планина, съзряха символика
Ким Чен-ун на бял кон в свещена планина, съзряха символика

лед миналата в напрегната атмосфера против сред турския президент Реджеп Тайип Ердоган и вицепремиера на Съединени американски щати Майк Пенс, отдадена на интервенцията на турската войска в Северна Сирия, стана известно, че страните са постигнали съглашение в 13 точки.

Прекратяване на турската военна интервенцията в Северна Сирия против преустановяване на по-нататъшните наказания на Сащ против Турция е главната формула, по която страните са се договорили.

"Съединените щати схващат основателните безпокойства на Турция за сигурността на южната й граница ", се споделя в взаимното известие.

В изказване, което Майк Пенс направи в американското посолство в Анкара, той уточни: "САЩ и Турция се споразумяха за преустановяване на огъня в Сирия. Кюрдските сили ще се отдръпват в границите на 120 часа. Президентът Тръмп е благодарен на президента Ердоган ", сподели той.

Турция и Съединени американски щати договориха преустановяване на огъня в Сирия

Според турските източници обаче не става дума за преустановяване на военната интервенция, а единствено за краткотрайно прекъсване на сраженията.

"Ще дадем пролонгация в разстояние на 120 часа (пет дни) на военната интервенция "Извор на мира ", с цел да се изтеглят кюрдските сили. Това не значи прекъсване на огъня, а единствено краткотрайно прекъсване на военните дейности. Операцията "Извор на мира " ще завърши едвам когато всички терористични сили се изтеглят от региона, съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу.

Турските медии разпространиха изказването на американския президент Тръмп, в което се споделя: "Чудесни вести от Турция. Пенс и Помпейо ще дадат конференция. Благодаря Ердоган. Ще се избави животът на милиони ".

A Turkish official briefed by participants in the talks said the Turkish side was surprised and relieved at how easy the negotiations were. “We got everything we wanted,” said the adviser to the Turkish Foreign Ministry of talks with Pence. https://t.co/6U6qa5lh0p
— James Hohmann (@jameshohmann) 18 октомври 2019 година
В контрактуваното съглашение, което се състои от 13 точки, се показва,че "Турция и Съединените щати са препотвърдили околните си връзки като членки на НАТО.

Договорена е по-тясна съгласуваност въз основата на общите ползи. Двете страни ще поддържат метода "един за всички, всички за един " във връзка с техните задължения към територията на НАТО, отбраната на популацията против всевъзможни закани, спазването на правата на индивида, на религиозните и етническите общности.

Страните ще продължат взаимната битка в североизточната част на Сирия против "Ислямска страна ", като по подобаващ метод ще бъде осъществено настаняването на разселените лица в центровете за задържане в регионите, следени по-рано от ИД. Турската страна се ангажира да подсигурява устойчивостта и сигурността на всички поданици, на инфраструктурата в следената от турските сили зона за сигурност.

Подчертава се общата позиция за опазване на териториалната целокупност на Сирия, както и за ръководения от Организация на обединените нации развой за слагане завършек на спора в Сирия в сходство с резолюция 2254 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Предвижда се изземването на тежките оръжия от кюрдските сили и основаване на зона за сигурност от позиция на националната сигурност на Турция. Зоната за сигурност ще бъде под контрола на турските въоръжени сили, ще се ускори и координацията сред двете страни по този въпрос.Турската страна ще приключи изцяло интервенцията "Извор на мира " след отдръпването на кюрдските сили.

Why is Turkey invading Syria? Background to the tensions explained https://t.co/87zqUP3htD
— Lorna Hippolyte 3 (@3_hippolyte) 18 октомври 2019 година
Реакциите в Турция на писмото на президента Доналд Тръмп до турския му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган с дата 9 октомври бяха остри. В писмото американският водач заплашва с стопански наказания Турция.

В писмото, което е изпратено откакто американските войски бяха изтеглени от Сирия, Тръмп споделя на Ердоган: "Не бъдете неотстъпчив човек. Не бъдете простак! "

Тръмп към Ердоган: Не бъди простак. Осмя "смахнатата Нанси "

Най-ясният отговор на писмото на Доналд Тръмп е началото на военната интервенция в Сирия, е декларирал почитан турски източник, представен от СиЕнЕн –Тюрк. Според тях турските медии президентът Реджеп Тайип Ердоган е "хвърлил писмото на боклука ". Опозиционната Народнорепубликанска партия съобщи, че това не е "писмо ", а "парче хартия " и "парцал ".

Във вътрешен проект американският държавен глава е под засилващ се напън от Конгреса и Сената за налагане на нови и по-сурови наказания против Анкара.

За 13 ноември е планувана срещата във Вашингтон на американския президент Доналд Тръмп с турският му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган. На 22 октомври пък Ердоган ще се срещне с съветския водач Владимир Путин в Сочи.



 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Северна Македония Албания
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР