Свят Трагедията зад родителския съвет Не говори с непознати“ Първият

...
Свят Трагедията зад родителския съвет Не говори с непознати“ Първият
Коментари Харесай

Трагедията зад родителския съвет „Не говори с непознати“

Свят Трагедията зад родителския съвет „ Не приказва с непознати “ Първият случай на изчезнало дете, който окупира вестникарските заглавия в Съединени американски щати 7 юли 2020, 15:17  Трагедията зад родителския съвет „ Не приказва с непознати “ Източник: iStock Photos/Guliver
сяка година в Съединени американски щати изчезват 800 000 деца под 18 години и това е единствено броят на записаните случаи. Назад в историята, дълго време тези истории не привличали вниманието на хората.

Впоследствие, с помощта на медиите тези случаи добиват известност и печелят загрижеността на милиони. Но кой е първият случай на изчезнало дете, който окупира вестникарските заглавия – това е едно малко момче на име Чарли Рос.

Отвличането на Чарли Рос

В средата на лятото на 1874 година във Филаделфия Чарлз Брустър Рос (на 4 години) и по-големият му брат Уолтър (на 5 години) прекарвали дните си в игра в двора на дома им в добре развития квартал Джърмантаун.

Децата на България, които изчезнаха без диря

Един ден в края на юни Уолтър споделил на татко си, че двама мъже в карета се доближили до тях и им предложили бонбони. Обезпокоен, бащата предизвестил момчетата, че в случай че мъжете се върнат, не би трябвало да вземат бонбони от тях или от който и да било различен чужд. Момчетата се съгласяват. В идващите дни до 4 юли бащата не чува нищо за непознатите. Децата умоляват татко си да им купи фойерверки за празника, той споделя, че ще го направи на самият ден, само че в последна сметка отстъпва и взема решение да ги изненада, когато се прибира от работа вечерта на 1 юли.

Когато се прибира, той не вижда момчетата, а прислугата му споделя, че били начело на тротоара и си играели с децата на съседите. След като не ги вижда в предния двор, бащата изпраща хора да питат из квартала дали някой знае къде са синовете му. Той към момента не е доста угрижен, защото допуска, че са отишли на посетители при другар. Вървейки из квартала обаче един комшия го попитал дали момчетата биха се качили в транспортно средство на непознати.

Изглежда, че няколко часа по-рано комшия на семейство Рос е видял момчетата да се качват в карета с двама непознати мъже. Г-н Рос незабавно се сетил за мъжете, предложили бонбони на децата му дни по-рано и незабавно отишъл в полицията.

The first kidnapping linked to ransom demands is most likely the July 1, 1874 disappearance of 4-year-old Charley Ross from Philadelphia. If not the first, it definitely was the first to be widely known via newspapers across the country. https://t.co/Z8A7CNA14f
— Historic Mysteries (@HistoricMystery) July 1, 2020
Намирането на един наследник и отчаяние от полицията

Напът към полицията господин Рос среща по-голямото си момче Уолтър. Успокоен той го пита къде е е бил и къде е брат му. Уолтър е толкоз изплашен, че не може да отговори. Накрая въпреки всичко споделя на татко си, че мъжете дали обещание на момчетата фойерверки, в случай че влязат в каретата. Когато пристигнали пред магазина Чарли почнал да плаче и да желае да си отиде вкъщи, а мъжете пратили Уолтър в магазина, когато излязъл каретата била изчезнала.

Уплашен и не компетентен по какъв начин да се прибере вкъщи, Уолтър почнал да плаче, когато комшия го взел и го върнал в квартала. Няколко индивида, очевидци, удостоверяват описа на Уолтър.

Историята на изчезналите бебета в Израел

Г-н Рос дава изложение на изчезналия си наследник в полицията, а служителите на реда го популяризират до всички ръководства в града. Полицаите не са изключително разтревожени, защото мислели, че Чарли е

спретнат от „ пияници “, които скоро ще се уморят от него и ще го захвърлят някъде .

Бащата стартира да да губи самообладание с бездействието на полицията и стартира самичък да разпитва хора. Колкото повече хора научавали за изчезналото момче, толкоз по-загрижено ставало обществото за безвредното му завръщане вкъщи. Толкова доста хора показали угриженост, че новината за отвлеченото дете окупирала първите страници на вестниците из страната. Именно по този начин майката на Чарли, която е в Атлантик Сити и се възвръща от заболяване, научава, че синът ѝ е похитен.

Г-н Рос получава няколко бележки с искане за откуп, която потвърждава, че се касае за съзнателно похищение, а не за пиянска неточност. В бележката са поискани 20 000 $ (около 420 000 $ днес), които бащата не може да заплати. Освен това той не желае да подтиква и следващи отвличания на деца.

Вместо това господин Рос и брачната половинка му наемат известна детективска организация, надявайки се, че техният опит ще компенсира несъответстващата реакция на локалната полиция. Детективите търсят на всички места, само че безрезултатно – Чарли Рос не е открит.

Семейство Рос продължава да получава писма за откуп и в последна сметка прави няколко опита да заплати на похитителите. Но всякога, когато родителите отиваха на уговореното място, с цел да създадат размяната, похитителите по този начин и не се появявали. Изминали няколко седмици и в последна сметка писмата с искане на откуп просто спрели да идват.

Изчезването на Маги - най-известното неразкрито закононарушение



Без решение

Единственият пробив по случая идва съвсем година по-късно, когато двама мъже са убити, до момента в който се пробват да влязат с щурм в дома на арбитър в Бей Ридж в Ню Йорк. Мъжете Бил Мошър и Джо Дъглас били остарели познайници на полицията, които преди малко са освободени от пандиза и решили да отпразнуват събитието, ограбвайки дома на прочут арбитър.

Те обаче не очаквали, че съседите на съдията ще ги чуят и ще се притекат на помощ, въоръжени с пушки. Дъглас умира на място, само че Мошър остава жив още известно време. Той е наясно, че ще почине от раните си, по тази причина споделя с хората към него, че той е отвлякъл Чарли Рос. Спорно е какво тъкмо е споделил – или е споделил, че двамата са умъртвили детето, или най-малко знаят къде е било то. Мошър не съумява да каже нищо друго и умира минути по-късно.

След признанията му, шестгодишният тогава Уолтър Рос е доведен в моргата, с цел да види телата и да каже дали това са мъжете от каретата.

Момчето е изрично – те са .

Той особено си спомня Мошър, който има характерен нос, а момчето го разказва като „ маймунски нос “.

Дете на година и половина изчезна безследно

Уолтър може и да е разпознал похитителите, само че местонахождението на брат му Чарли остава незнайно. И двамата обвинени са мъртви, а единствено още един арест е осъществен по случая – този на служител на реда от Филаделфия, който е бил поддръжник на Мошър. Властите имат вяра, че той е знаел за отвличането на Чарли Рос.

Полицаят е съден по обвиняване в скрит план, а не по обвиняване в похищение и прекарва шест години в пандиза.

В последна сметка ориста на Чарли Рос остава незнайна. Повече от век по-късно обаче името му не е изцяло забравено, като в негова чест е основана база данни за изчезнали деца, наречена Проектът Чарли. Неговият случай обаче към момента е жив и всеки ден се допираме до него, въпреки и неумишлено, когато споделяме на децата си: „ Не вземай нищо от чужд “ и „ Не разговаряй с непознати “.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: дете похищение Съединени американски щати.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Абитуриенти и чиновници на дискотека в Пловдив с COVID-19 Абитуриенти и чиновници на дискотека в Пловдив с COVID-19  174 нови случаи на COVID-19, 4 души са умряли 174 нови случаи на COVID-19, 4 души са умряли  Тити Папазов е с ковид Тити Папазов е с ковид  Борисов дойде в Спецпрокуратурата Борисов дойде в Спецпрокуратурата  1 Връщат част от ограниченията при над 200 заболели дневно  1 Няма да одобряват нови хора в домовете за възрастни  1 Туристи заобикалят през 4 страни възбраната да влизат в Гърция --> Пaрите ни  Връщат част от ограниченията при над 200 заболели дневно Връщат част от ограниченията при над 200 заболели дневно  Няма да одобряват нови хора в домовете за възрастни Няма да одобряват нови хора в домовете за възрастни  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Мощна стихия удари София, какви са вредите Мощна стихия удари София, какви са вредите  <br> Ананиев: Прехвърляйки 200 заболели дневно ще е сигнал <br>
Ананиев: Прехвърляйки 200 заболели дневно ще е сигнал
 Много домашни рутери са незащитени от хакери Много домашни рутери са незащитени от хакери  <br> Тази фотографка ще ви остави без мирис <br>
Тази фотографка ще ви остави без мирис
Виц на деня Професор изнася лекция в претъпкана зала  Обаче от самото начало си мънка под носа. Един студент се обажда: - Може ли малко по-високо? Преподавателят се… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи отива на съд Бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи отива на съд Рейзи и още няколко души отиват на съд за нелегално заграбване на над два милиона лв.  Скалата е най-скъпо платеният инфлуенсър в Instagram Скалата е най-скъпо платеният инфлуенсър в Instagram Той надминава даже най-младия милиардер в света - Кайли Дженър  Каква прогноза направи Европейска комисия за българската стопанска система през 2021 година? Каква прогноза направи Европейска комисия за българската стопанска система през 2021 година? Европейска комисия чака вложенията в нашата страна да се върнат към позитивен тримесечен напредък едвам през идната година  Рамен - японската класическа чорба с нудли Рамен - японската класическа чорба с нудли Вижте по какъв начин да си го приготвите  Мъж се самоуби от обич в центъра на Слънчев бряг Мъж се самоуби от обич в центъра на Слънчев бряг 39-годишният мъж се е самоубил в купето на такси  Учените бият паника за това, което става в Сибир Учените бият паника за това, което става в Сибир „ Тревожното е, че Арктика се затопля по-бързо от останалия свят ”, разяснява Карло Буонтемпо  <p>Известните българи, покосени от коронавирус</p> Известните българи, покосени от ковид Никой не е застрахован от новата смъртоносна болест  <p>Малко хора знаят за Мартина Ганчева, че...</p> Мартина Ганчева: Журналистиката беше обич от пръв взор! Какво показа водещата на " Събуди се " по NOVA в изявление за Vesti.bg?  <p>Тревога заради&nbsp;COVID-19, само че болшинството е срещу стягане на мерките&nbsp;&nbsp;</p> " Галъп ": Тревога в обществото поради COVID-19, само че болшинството е срещу ново стягане на ограниченията С растежа на тестване и на позитивни проби за ковид паниката измежду българите още веднъж стартира да пораства, само че няма влечение за стягане на ограниченията, разясняват от " Галъп интернешънъл "  <p>Върховенство на закона преди&nbsp;достъп до бюджета на ЕС&nbsp;</p> Еврокомисар: Задължително господство на закона преди достъп до бюджета на Европейски Съюз " Спирането на парите е нещо, което не бих желала да виждам, само че би трябвало да имаме в правния си ред някаква гаранция ", съобщи заместник-председателят на Европейската комисия  Младежи в болница, откакто колата им се прекатурна Младежи в болница, откакто колата им се прекатурна Инцидентът е станал при разклона за село Велчево, Великотърновско  Коронавирусът удари полицията в Пловдив Коронавирусът удари полицията в Пловдив Има и позитивни проби за ковид от личния състав и гости на нощен клуб в града  В Световния ден на шоколада - 4 аргументи да се поглезим без скрупули В Световния ден на шоколада - 4 аргументи да се поглезим без скрупули Какъв шоколад да изберем - черен, млечен или бял?  Организация на обединените нации: Ето какво предизвиква пандемиите и по какъв начин да ги спрем Организация на обединените нации: Ето какво предизвиква пандемиите и по какъв начин да ги спрем Доклад на организацията прави оценка на наклонността на зоонозните болести  Разсейването с телефон – пандемията при злополуките Разсейването с телефон – пандемията при злополуките
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР