Свят Рекорден скок на цените на петрола след атаките в

...
Свят Рекорден скок на цените на петрола след атаките в
Коментари Харесай

Рекорден скок на цените на петрола след атаките в Саудитска Арабия

Свят Рекорден скок на цените на петрола след офанзивите в Саудитска Арабия Доналд Тръмп упрекна за нападенията Иран и провокира нови опасения, че боен удар против страната е неминуем 16 септември 2019, 07:41 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Рекорден скок на цените на петрола след офанзивите в Саудитска Арабия
Рекорден скок на цените на петрола след офанзивите в Саудитска Арабия
 Атаки с дронове стопираха милиони барели нефт
Атаки с дронове стопираха милиони барели нефт
 Откриха липсващ човек след 20 години със фотография от Google
Откриха липсващ човек след 20 години със фотография от Google
 Победиха ли талибаните във войната в Афганистан
Победиха ли талибаните във войната в Афганистан
 Невролог сложи под подозрение информацията за Шумахер
Невролог сложи под подозрение информацията за Шумахер
 Човекът, който
Човекът, който " рестартира " Земята
 Потоп в Испания, жертви и ранени
Потоп в Испания, жертви и ранени
 Москва: Надяваме се, че България няма да утежни връзките с Русия
Москва: Надяваме се, че България няма да утежни връзките с Русия

ените на петрола се покачиха рекордно тази заран след офанзивата против двете петролни рафинерии в Саудитска Арабия, подклаждайки нови геополитически страхове в миг, в който Доналд Тръмп упрекна за нападенията Иран и провокира нови опасения, че боен удар против страната е неминуем, оповестява Агенция Франс Прес.

Фючърсите Бренд скочиха с 12 $ в първите минути на търговията – най-големия скок от основаването им през 1988-ма година. Това е нарастване с 20%, до момента в който западно-тексаския недопечен нефт скочи с повече от 8 $ или с 15%, написа Агенция Франс Прес.

Малко по-късно и двете позиции намалиха цените си, само че все пак се задържаха на 10% по-високи равнища.

Атаката от страна на подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хусити против двете саудитски рафинерии на държавната "Арамко " дейно блокираха 6% от международните доставки на нефт.

Саудитската петролна компания "Арамко " има най-големия в света нефтопреработвателен комплекс, намиращ се в източната част на Саудитска Арабия. Това прави Кралството най-големия експортьор на нефт в света, доставящ над седем милиона барела на ден.

Атаки с дронове стопираха милиони барели нефт

В неделя, президентът Доналд Тръмп разгласи, че е подготвен да отговори на офанзивата, до момента в който държавният секретар Майк Помпео съобщи: "САЩ ще работят с сътрудниците си и съдружниците си, с цел да се уверят, че енергийният пазар остава постоянен, а Иран понесе отговорността за експанзията си ".

Техеран отхвърля обвиняванията, само че новината възроди страховете за спор в размирния Близък изток след серията офанзиви против петролни танкери по-рано тази година, които също бяха приписани на Иран.

През миналата нощ, Тръмп оторизира освобождение на нефт от стратегическия петролен запас на Съединени американски щати, до момента в който Aramco разгласи, че повече от половината от производството му в размер на 5 милиона барела на ден ще бъдат възобновени в понеделник.

Какви ще са последствията върху доставките на нефт

Саудитска Арабия към момента не са коментирали по-подробно офанзивите отпреди няколко дни, като са показали, че няма жертви.

Енергийният министър принц Абдулазиз бин Салман съобщи, че част от спада в производството на нефт ще бъде обезщетен посредством ресурси от големи складови пространства.

"Властите в Саудитска Арабия настояват, че управляват пожарите, само че това не значи, че те са потушени ", съобщи Абхишек Кумар, шеф по разбори в лондонската компания Interfax Energy. "Щетите на оборудванията в Abqaiq и Khurais наподобява са огромни и може да отнеме седмици преди доставките на нефт да се върнат към естественото ", уточни Кумар, представен от BBC.

Очаква се Саудитска Арабия да употребява запаси, тъй че износът да продължи обикновено тази седмица.

Въпреки това, Майкъл Трън, шеф по енергийна тактика в RBC Capital Markets в Ню Йорк, съобщи: "Дори, в случай че спирането се възстановява за малко време, опасността от изключване на близо 6% от световното произвеждане на нефт към този момент не е хипотетична, обстановката е рискова ".



 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: нефт Съединени американски щати Саудитска Арабия .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар Не пропускай  Най-новата специалност в София – джусър, работиш, когато искаш Най-новата специалност в София – джусър, работиш, когато искаш  <br> „ Господи, апелирам те, <strong> желая да пребивавам </strong>! “ <br>
„ Господи, апелирам те, желая да пребивавам ! “
 <br> <strong> Подпийналите Кейт, Уилям </strong> и още звезди хванати в крачка (СНИМКИ) <br>
Подпийналите Кейт, Уилям и още звезди хванати в крачка (СНИМКИ)
 <br> Мадокс проговори за връзките си с <strong> Брад Пит </strong> <br>
Мадокс проговори за връзките си с Брад Пит
Последни  Снимката е направена през прозорец на рейс и демонстрира съоръжения, видени на строителна площадка в петролно оборудване в пустинята на нефтеното находище Хурайс, на към 160 км от Рияд, Саудитска Арабия, 23 юни 2008. Цените на петрола скочиха рекордно  Черната дупка на Млечния път става все Черната дупка на Млечния път става все " по-гладна "  Wey-S Wey с упоритостта да стане китайският аналог на Lexus  Дженифър Грей 32 години след "Мръсни танци ": актрисата...  <p>Днес <strong>имен ден</strong> честват всички с имената&hellip;</p> Днес имен ден честват всички с имената…  Бягство, възмездие и закононарушения в Бягство, възмездие и закононарушения в " Пътят на достойнството "  Apple iPhone 11 Как да открием историята на местоположенията в iPhone  Кардиолог слага стентове на здрави сърца, получава заплата от 57 000 лева Кардиолог слага стентове на здрави сърца, получава...  <p><strong>Красиви и стилни в учебно заведение.</strong> Няколко потребни идеи</p> Красиви и стилни в учебно заведение. Няколко потребни хрумвания  Снимката е илюстративна Най-смешните фотоси на диви животни  120 кандидатури за кметове утвърди Българска социалистическа партия 120 кандидатури за кметове утвърди Българска социалистическа партия  Домусчиев: Гордея се с това, което постигнахме Домусчиев: Гордея се с това, което постигнахме  Полезна и бърза закуска за бъдещи възпитаници - 3 хрумвания Полезна и бърза закуска за бъдещи възпитаници - 3 хрумвания  <p><strong>Риана</strong> се извини на почитателите си. Ето защо</p> Риана се извини на почитателите си. Ето за какво  <p><strong>1945,</strong> Сингапур: <strong>Бивши военнопленници </strong>пият чай</p> 1945, Сингапур: Бивши военнопленници пият чай  Пожар край Пожар край " Горубляне "  <p>Да учиш в <strong>училище от... бутилки</strong></p> Да учиш в учебно заведение от... бутилки  <p>Видео с две дечица&nbsp;<span style= Видео с две дечица стопли сърцата на хиляди  <p>Бихте ли се отказали от <strong>секса</strong>, с цел да не домакинствате</p> Бихте ли се отказали от секса, с цел да не домакинствате  <p>Цвета Караянчева ще бъде оперирана&nbsp;(СНИМКИ)</p> Цвета Караянчева ще бъде оперирана (СНИМКИ) Всичко от през днешния ден Виц на деня Дъщеря ми е в трети клас. За домашно трябваше да нарисува картина с извънземни. Детето вложи голямо усърдие. На другия ден донесе двойка и забележка:… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  В Тихия океан се заражда топлинна вълна, която ужасява учените  Липсата на секс след 50-годишна възраст крие опасности за здравето  Да съблечеш българите: актови фотоси от предишния век  Денят, в който Русия изостави България Денят, в който Русия изостави България  Министър за госпожа Макрон: Тази жена в действителност е грозна  Човекът, който сплоти Княжество България и Източна Румелия в картина bool(false) Водещи вести  Кардиолог слага стентове на здрави сърца, получава заплата от 57 000 лева Кардиолог слага стентове на здрави сърца, получава заплата от 57 000 лева  Wey-S Wey с упоритостта да стане китайският аналог на Lexus  Черната дупка на Млечния път става все Черната дупка на Млечния път става все " по-гладна "  Дженифър Грей 32 години след " Мръсни танци ": актрисата, която изигра Бейби  Снимката е илюстративна Най-смешните фотоси на диви животни, снимани тази година  Пожар край Пожар край " Горубляне "  Жена почина при гърмеж на бензиностанция Жена почина при гърмеж на бензиностанция  120 кандидатури за кметове утвърди Българска социалистическа партия 120 кандидатури за кметове утвърди Българска социалистическа партия  Продължава гасенето на пожара към Сухото езеро Продължава гасенето на пожара към Сухото езеро  <p>Да учиш в <strong>училище от... бутилки</strong></p> Да учиш в учебно заведение от... бутилки  Бягство, възмездие и закононарушения в Бягство, възмездие и закононарушения в " Пътят на достойнството "  Apple iPhone 11 Как да открием историята на местоположенията в iPhone Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР