Свят Половин милион протестиращи в Барселона, затвориха символи Протестите в

...
Свят Половин милион протестиращи в Барселона, затвориха символи Протестите в
Коментари Харесай

Половин милион протестиращи в Барселона, затвориха символи

Свят Половин милион протестиращи в Барселона, затвориха знаци Протестите в Барселона поради каталунските водачи стават по-големи 18 октомври 2019, 21:11  Половин милион протестиращи в Барселона, затвориха знаци
Половин милион протестиращи в Барселона, затвориха знаци
 Кюрдите: Турция наруши примирието в Сирия
Кюрдите: Турция наруши примирието в Сирия
 Арестуваха медицински сестри за боеве сред пациенти с Алцхаймер
Арестуваха медицински сестри за боеве сред пациенти с Алцхаймер
 Съединени американски щати удари Европейски Съюз с мита за 7,5 милиарда $
Съединени американски щати удари Европейски Съюз с мита за 7,5 милиарда $
 Провал, кой не желае Северна Македония и Албания в Европейски Съюз
Провал, кой не желае Северна Македония и Албания в Европейски Съюз
 Турция: Не преустановяване, краткотрайно помирение в Сирия
Турция: Не преустановяване, краткотрайно помирение в Сирия
 Турция и Съединени американски щати договориха преустановяване на огъня в Сирия
Турция и Съединени американски щати договориха преустановяване на огъня в Сирия
 В Испания се бият, Министерство на външните работи: Не ходете в Каталуния
В Испания се бият, Министерство на външните работи: Не ходете в Каталуния

атвориха "Саграда Фамилия " поради безредиците в Барселона. Входът на една от най-големите туристически атракции беше блокиран от протестиращи. В петия ден от демонстрациите против присъдите на водачите на каталунските сепаратисти, обща стачка сковава града.

Влаковете не се движат, а пътищата са затворени от гневни последователи на независимостта на Каталуния от Испания. Отложена беше и футболната среща сред тимовете на "Барселона " и "Реал Мадрид " на 26 октомври. По-късно довечера се чака хиляди от цяла Каталуния да се съберат на огромна проява пред университета.

"Отговорните за тези актове на принуждение ще бъдат разпознати и изправени пред съда, с цел да понесат съответните санкции. Няма място за безотговорност за тези съществени прояви на принуждение, на които станахме очевидци през последните дни в няколко града на Каталуния ", сподели министър-председателят на Испания Педро Санчез.

Повече от половин милион души се събраха в Барселона през днешния ден в символ на митинг против осъждането в Испания на девет сепаратистки водачи за дълги затворнически периоди поради неуспялата акция за самостоятелност, заяви локалната полиция.

Според данни на полицията, към 525 000 души са се включили към демонстрацията, за която хиляди дойдоха в града от пет града в района, оповестява Агенция Франс Прес.

По данни на Министерството на благоустройството на Испания, в чиито пълномощия влизат транспортните инфраструктури, предвид на общата стачка и плануваните многолюдни демонстрации в Каталуния на 18 октомври са взети ограничения да се подсигурява публичния превоз и свободата на напредването в Каталуния и особено в Барселона, оповестиха от министерството на външните работи.

ВИЖТЕ СБЛЪСЪЦИТЕ В КАТАЛУНИЯ

Стачката докара до предприемането на превантивни ограничения като затваряне на търговски вериги и магазини, неучебни дни за учебни заведения и университети, анулиране на концерти, спортни събития и театрални представления. Пренасочен е морски круиз с 918 туристи, който ще дебаркира във Валенсия вместо в Барселона.

На интернационалното летище в Барселона през днешния ден са регистрирани 57 анулирани полета, множеството на фирмите „ Vueling “ и „ Iberia “. Според испанските управляващи все пак ситуацията на летището е естествена, тъй като са взети ограничения да не се повтаря колапсът претърпян при започване на тази седмица.

От страна на самостоятелното държавното управление на Каталуния също неведнъж бе декларирано, че няма да се толерират прояви на принуждение, а единствено мирни шествия и митинги.

Силите на реда използваха мощ, с цел да разпилян участниците в митингите, които се пробваха да влязат на територията на пристанището в Барселона, оповестява „ АВС”.

По информация на изданието, стачкуващите са се пробвали да влязат на охраняваното от националната армия пристанище, с цел да блокират терминала за круизни кораби. За да разпилян протестиращите, които наброявали към 1000 индивида, чиновниците на армията били принудени да употребят мощ.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Ще се покачат ли заплатите у нас  1 Внимавайте, оферират подправени предложения за отмора  1 Повече разходи, вложения в пенсии и възстановяване на приходите  1 Уволняват служащи поради постове и фотоси във Facebook --> Пaрите ни  Ще се покачат ли заплатите у нас Ще се покачат ли заплатите у нас  Внимавайте, оферират подправени предложения за отмора Внимавайте, оферират подправени предложения за отмора  Повече разходи, вложения в пенсии и възстановяване на приходите Повече разходи, вложения в пенсии и възстановяване на приходите  Уволняват служащи поради постове и фотоси във Facebook Уволняват служащи поради постове и фотоси във Facebook Не пропускай  Борисов: Борис Джонсън има най-хубави усеща към нашата страна Борисов: Борис Джонсън има най-хубави усеща към нашата страна  Провал, кой не желае Северна Македония и Албания в Европейски Съюз Провал, кой не желае Северна Македония и Албания в Европейски Съюз  <br> Вижте <strong> най-щурите фотоси </strong> на диви животни за 2019 година <br>
Вижте най-щурите фотоси на диви животни за 2019 година
 <br> <strong> Топ 10 градa </strong> за завършващи студенти в Европа. <strong> Къде е София? </strong> <br>
Топ 10 градa за завършващи студенти в Европа. Къде е София?
Последни  <p>Барселона пламна,&nbsp;&nbsp;затвориха знаци, анулирани са полети</p> Барселона пламна, затвориха знаци...  Обвиняват клиника за търговия с органи на похитени хора Обвиняват клиника за търговия с органи на похитени хора  Кюрдите: Турция наруши примирието в Сирия Кюрдите: Турция наруши примирието в Сирия  Българска народна банка с нова банкнота от 50 лева със суперзащити, пуска още нови пари Българска народна банка с нова банкнота от 50 лева със суперзащити, пуска...  Български студент изнасилен в Санкт Петербург Български студент изнасилен в Санкт Петербург  <p><strong>Меган Маркъл:</strong> Никой<strong> не ме е питал</strong> дали съм добре</p> Меган Маркъл: Никой не ме е питал дали съм добре  Гусман трансформира цялостен град в полесражение, полицията се отдръпна Гусман трансформира цялостен град в полесражение, полицията се...  <p>&bdquo;В кръг&ldquo; с три <strong>експлозивни прожекции</strong></p> „ В кръг “ с три избухливи прожекции  По предложение на Борисов: Европейски Съюз реши за Македония По предложение на Борисов: Европейски Съюз реши за Македония  <p>Оспорвана борба за премиите <span style= Оспорвана борба за премиите „ NOVA поддържа...  Манолов: Българите към този момент не желаят да работят за малко пари Манолов: Българите към този момент не желаят да работят за малко...  <p>Целият Изпълком на БФС подаде оставка</p> Целият Изпълком на БФС подаде оставка  <p>Жените не могат без тази билка. <strong>Ето коя е тя</strong></p> Жените не могат без тази билка. Ето коя е тя  Bentley Bentayga Speed SUV обезсмислят напъните с е-колите  Дженифър Анистън За 5 часа тя се снабди с 1 млн. почитатели  Възможно ли е канабисът за медицински цели да бъде узаконен у нас Възможно ли е канабисът за медицински цели да бъде...  FT: Ето кой желае да купи „ Виваком ” FT: Ето кой желае да купи „ Виваком ”  Още арестувани поради мача с Англия Още арестувани поради мача с Англия  Инструктори скочиха против „ бели ” коли за шофьорски изпити Инструктори скочиха против „ бели ” коли за шофьорски...  Мечка тероризира търновско село, влиза в парцелите Мечка тероризира търновско село, влиза в парцелите Всичко от през днешния ден Виц на деня Седят двама и се черпят. Единият взел да откровеничи: - Помниш ли, че в остарелия квартал те обраха? - Помня. - Аз имах пръст в това.… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Никол Шерцингер сподели къщата си (ВИДЕО)  В гонене напразно - Ели Димитрова  Мафалда - внучката на Симеон Сакскобургготски, за която не знаете доста  Българска художничка рисува смешната страна на майчинството  Ричард Гиър и Силвестър Сталоун стигнали до пердах за принцеса Даяна  Тази билка няма равна: вижте свойствата ѝ Водещи вести  По предложение на Борисов: Европейски Съюз реши за Македония По предложение на Борисов: Европейски Съюз реши за Македония  Българска народна банка с нова банкнота от 50 лева със суперзащити, пуска още нови пари Българска народна банка с нова банкнота от 50 лева със суперзащити, пуска още нови пари  Слави Трифонов Слави Трифонов купи старозагорска телевизия  Обвиняват клиника за търговия с органи на похитени хора Обвиняват клиника за търговия с органи на похитени хора  Български студент изнасилен в Санкт Петербург Български студент изнасилен в Санкт Петербург  Стефан Данаилов Стефан Данаилов в схващане, желае да гледа мачове на Челси  <p><strong>Меган Маркъл:</strong> Никой<strong> не ме е питал</strong> дали съм добре</p> Меган Маркъл проговори за майчинството и напрежението  <p>&bdquo;В кръг&ldquo; с три <strong>експлозивни прожекции</strong></p> „ В кръг “ с три избухливи прожекции  <p>Оспорвана борба за премиите <span style= Оспорвана борба за зрителската обич в Наградите „ NOVA поддържа българските филми “  Манолов: Българите към този момент не желаят да работят за малко пари Манолов: Българите към този момент не желаят да работят за малко пари
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР