Свят Общо 100 години затвор за бунтовниците от Каталуния Бившият

...
Свят Общо 100 години затвор за бунтовниците от Каталуния Бившият
Коментари Харесай

Общо 100 години затвор за бунтовниците от Каталуния

Свят Общо 100 години затвор за бунтовниците от Каталуния Бившият глава на каталунското държавно управление Карлес Пучдемон подлага на критика остро съда, като назова присъдите „ безчовечие ”  Николай Киров 14 октомври 2019, 11:44  Общо 100 години затвор за бунтовниците от Каталуния Източник: EPA/БГНЕС
ърховният съд на Испания постанови през днешния ден, че девет от дванадесетте държавни чиновници, организирали референдума за самостоятелност на Каталуния през 2017 година, са отговорни за държавна измяна, протест и корист с обществени средства.

Ориол Жункерас, който изпълняваше длъжността вицепрезидент на провинцията от януари 2016 година до октомври 2017 година, бе наказан на 13 години затвор за ролята си в организирането на референдума за самостоятелност.

Пучдемон се завърна в Белгия, продължава битката за Каталуния

"Върховният съд осъди Ориел Жункерас на 13 години затвор... на съображение корист с обществени средства ", се показва в решението.

Осем други каталунски политици получиха присъди от 9 до 13 години затвор. Общата дълготрайност на наложените санкции е към 100 години.

Други трима обвинени бяха приети за отговорни за непокорство, само че не бяха наказани на дейно отнемане от независимост.

Бившият глава на каталунското държавно управление Карлес Пучдемон подлага на критика остро съда, като назова присъдите „ зверство”.

Oгромна жива верига на баските за самостоятелност от Испания

„ 100 години затвор общо. Зверство. Време е да реагираме... за бъдещето на нашите синове и дъщери. За демокрацията. За Европа. За Каталуния”, написа той в Туитър.

Гражданите, които поддържаха отцепването от Испания, проведоха протест, призован от Каталунското национално заседание по-рано този месец в чест на втората годишнина от референдума самостоятелност на най-богатата испанска провинция.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров Източник: Каталуния
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР