Свят Няколко факта за въглеродните емисии на Европа, които Брюксел

...
Свят Няколко факта за въглеродните емисии на Европа, които Брюксел
Коментари Харесай

Няколко факта за въглеродните емисии на Европа, които Брюксел не желае да знаете

Свят Няколко обстоятелството за въглеродните излъчвания на Европа, които Брюксел не желае да знаете Когато Западна Европа доближи нашето равнище на понижение на излъчванията, тогава може да ни постанова спомагателни ограничавания, написа специалистът по екология Боян Рашев 11 февруари 2020, 13:10  Няколко обстоятелството за въглеродните излъчвания на Европа, които Брюксел не желае да знаете Източник: iStock
рез декември евролидерите реализираха съглашение по политиката на Европейски Съюз за климата, така наречен зелена договорка за климатична индиферентност до 2050 година Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен предложи капиталов проект в размер на 100 милиарда евро за реализиране на нула чисти излъчвания на парникови газове доникъде на века. Тя съпостави този проект със стъпването на човек на Луната. Полша, която е мощно подвластна от производството на електрическа енергия от въглища, не пожела да поеме към този момент ангажимент, само че и не блокира финалното решение.

Експертът по по ръководство на околната среда Боян Рашев разгласява във Facebook тези обстоятелства за енергийните СО2 излъчвания на Европа, които Брюксел не желае да знаете:

1. Европейски Съюз доближава пика на потреблението на въглища и енергийните си СО2 излъчвания през 1979 година Оттогава те понижават като максимален принос за това имат: а) нуклеарната сила през 80-те и газът в последните години; б) сривът на комунистическата промишленост през 90-те; в) изнасянето на тежката промишленост от Европейски Съюз след 2000 година и чак най-после г) енергийната успеваемост и ВЕИ.

2. България е измежду страните с максимален спад на излъчванията по отношение на базовата 1990 година -46% (цели 52%, в случай че се вземе 1987 година за базова).

3. България (+ Румъния, Литва и Латвия) към този момент са изпълнили междинната цел за Европейски Съюз от -40% до 2030 година Забелязвате ли превъзходството на Източна Европа в листата на същинските "спасители на климата "?:-)

Борисов в Брюксел: Зелената договорка е огромен проблем за България

4. Няма никакво значение по какъв начин сме го постигнали - нашата милостиня за избавяне на планетата е платена. България умерено може да резервира всичките си Топлоелектрическа централа до 2030 година и да се развива без да надвиши междинната цел за Европейски Съюз.

5. Англия е единствената от огромните страни в Европейски Съюз с в действителност важен спад на излъчванията в този интервал -36%. Без нея понижението на СО2 излъчванията на Европейски Съюз в интервала 1990-2018 година спада от 22% на 19%, т.е. задачата на Европейски Съюз за 2020 година може да не бъде реализирана. Разбира се, този мощен спад се дължи в голяма степен на прекосяването на някои от огромните въглищни Топлоелектрическа централа на биомаса, който трансформира Англия в най-големият вносител на дървесина в Европа - водещ клиент на дърводобива в Северна Америка...
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР