Свят Исторически мирна сделка между Израел и ОАЕ Израел и

...
Свят Исторически мирна сделка между Израел и ОАЕ Израел и
Коментари Харесай

Исторически мирна сделка между Израел и ОАЕ

Свят Исторически мирна договорка сред Израел и ОАЕ Израел и Обединените арабски емирства се договориха през днешния ден за цялостна нормализация на връзките 13 август 2020, 22:12  Исторически мирна договорка сред Израел и ОАЕ Източник: БГНЕС
зраел и Обединените арабски емирства се договориха през днешния ден за цялостна нормализация на връзките.

Израел краткотрайно ще отсрочи решението да популяризира суверенитета си върху територията на Западния бряг на река Йордан, гласи взаимното заявление сред Съединени американски щати, Израели ОАЕ.

Израелският външен министър Габи Ашкенази съобщи, че тази вест отваря вратите за постигането на други съглашения с ОАЕ.

"Поздравявам отхвърли от проекта за едностранно анексиране и давам обещание, че цялостният и уравновесен проект на ДоналдТръмп ще бъде разискван в детайли по време на съвещания с страните от района ", акцентира той.

Споразумението за нормализиране на връзките сред Израел и ОАЕ е "исторически пробив " , съгласно премиера Бенямин Нетаняху. Той акцентира, че двете страни са се договорили за нормализиране на връзките и фиктивен мир.

Обединените арабски емирства не считат да откриват посолство в Йерусалим по образеца на Съединени американски щати и редица други страни на фона на продължаващия спор за статута на града сред Израел и Палестина, заяви държавният министър на външните работи Анвар Гаргаш за "Скай Нюз Арабия ".

ОАЕ става първата страна от Залива, сключила сходно съглашение с Израел, и третата арабска страна, която има дейни дипломатически връзки с еврейската страна, отбелязва Асошиейтед прес.

Тръмп разгласява в профила си в Туитър взаимното изказване на Съединени американски щати, Израел и ОАЕ, в което се удостоверява сключването на договорката.

Това е рядка дипломатическа победа за американския водач в навечерието на президентските избори в Съединени американски щати през ноември, отбелязва Асошиейтед прес. Тя е реализирана на фона на досегашния му крах да постави завършек на войната в Афганистан и да подсигурява мира сред Израел и палестинците.

Израел и Обединените арабски емирства реализираха "историческо спокойно съглашение ", написа Тръмп в Туитър. Това е "забележителен пробив ", "историческо спокойно съглашение сред двама огромни наши другари ", акцентира той.

Американският държавен секретар Майк Помпейо съобщи, че през днешния ден е "исторически ден ", в който е направена "решителна крачка към мира в Близкия изток. Съединените щати се надяват, че тази смела стъпка ще бъде първата от поредност от съглашения, които ще сложат завършек на 72 години на неприязън в района ", сподели още Помпейо.

За Израел новината идва, откакто години наред израелския министър председател Бенямин Нетаняху се хвалеше, че еврейската страна има по-тесни връзки с някои арабски страни, в сравнение с се оповестява обществено, отбелязва АП.

За ОАЕ оповестената договорка допринас я за възстановяване на имиджа на страната на средище на приемливост в Близкия изток, макар че е ръководена от властнически водачи.

За палестинците , които от дълго време разчитат на поддръжката на арабските страни в битката си за самостоятелност, договорката е и победа, и отчаяние. Макар съглашението да планува прекъсване на израелските проекти за анексия на територии, за които претендират палестинците, то бележи също по този начин и крах за палестинските апели към арабските държавни управления да не възстановяват връзките си с Израел, до момента в който не бъде реализирано спокойно съглашение, по силата на което да бъде основана самостоятелна палестинска страна.

В взаимното изказване на Съединени американски щати, Израел и ОАЕ се споделя, че техни делегации ще се срещнат през идните седмици, с цел да подпишат съглашения за директни полети, покупко-продажби в областта на сигурността, телекомуникациите, туризма и опазването на здравето.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш счита, че съглашението сред ОАЕ и Израел за цялостно нормализиране на двустранните връзки може да спомага да бъде открит мир в Близкия изток. Това съобщи на брифинг представителят на генералния секретар Стефан Дюжарик, представен от ТАСС. "Генералният секретар приветства всяка самодейност, която може да помогне в Близкия изток да се открият мир и сигурност ", сподели той.

Египетският президент Абдел Фатах Сиси приветства съглашението, съобщи Ройтерс. "Следих с интерес и удовлетворение общото изказване на Израел, ОАЕ и Съединени американски щати за прекъсване на израелската анексия на палестинските земи и за предприемане на стъпки за определяне на мир в Близкия изток ", написа Сиси в Туитър.

"Ценя напъните на тези, под чието управление е подписано съглашението, за реализиране на благополучие и непоклатимост в нашия район ".

Иранската осведомителна организация Тасним, която е обвързвана с елитния Корпус на гвардейците на революцията, назова "срамна " договорката сред Израел и Обединените арабски емирства за нормализиране на връзките им.

Иранските духовни водачи още не са реагирали на новината, че Израел и ОАЕ са решили да възстановяват връзките си.

Споразумението бе реализирано с посредничеството на американския президент Доналд Тръмп.

Днес стана известно, че Израел и Обединените арабски емирства с посредничеството на Съединени американски щати са се договорили да подхващат стъпки да възстановяват връзките между тях, се споделя в известие на пресцентъра на Министерство на външните работи.

Предстои в околните седмици да бъдат подписани значими двустранни съглашения за сферата на сигурността, вложенията, туризма, за директни полети и други В рамките на постигнатите договорености Израел се е съгласил да се откаже от по-нататъшно анексиране на палестински територии.

Приветстваме този извънреден по своето значение дипломатически пробив и поздравяваме договарящите се страни за това достижение. То може да отвори нова страница в историята на Близкия изток и да донесе огромна смяна в живота на неговите нации, което безспорно ще има положително отражение върху международния политически климат. Надяваме се, че това събитие ще даде мощен подтик на напъните за превъзмогване на споровете в този измъчен район и ще разкрие нова вероятности за създаване на връзки на мир и добросъседство сред страните в Близкия изток като причина за гарантиране на заслужен живот и разцвет на бъдещите генерации.

Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Израел Близък Изток.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  36-та вечер митинги - нова обсада в София, обсада имаше и в Русе 36-та вечер митинги - нова обсада в София, обсада имаше и в Русе  Гърция пред втора вълна от ковид, заразяват се най-вече младежи Гърция пред втора вълна от ковид, заразяват се най-вече младежи  Нов пожар в Хасковско Нов пожар в Хасковско  Български копачи на биткойни откраднаха ток за цялостен град Български копачи на биткойни откраднаха ток за цялостен град  1 Вижте какъв брой стигнаха заплатите у нас в рецесията  1 Евтините застраховки крият опасности  1 Констатираха голям брой нарушавания на обекти по Черноморието --> Пaрите ни  Вижте какъв брой стигнаха заплатите у нас в рецесията Вижте какъв брой стигнаха заплатите у нас в рецесията  Евтините застраховки крият опасности Евтините застраховки крият опасности  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Какви ще са разпоредбите през новата образователна година Какви ще са разпоредбите през новата образователна година  <br> Множество нарушавания в парк " />
Множество нарушавания в парк "Росенец ", "Буджака " и други обекти на морето
 Български копачи на биткойни откраднаха ток за цялостен град Български копачи на биткойни откраднаха ток за цялостен град  Гърция пред втора вълна от ковид, заразяват се най-вече младежи Гърция пред втора вълна от ковид, заразяват се най-вече младежи Виц на деня На изявление за работа ме питат: - Важна ли ви е заплатата? - Ми не,... международният мир ми е преди всичко. Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Стоян Мавродиев Стоян Мавродиев ще съди Димитър Ламбовски за изнудване и закани Събрани са доказателства за пожелан рекет и закани да ме съсипе, заяви някогашният началник на ББР  Част от третата линия на метрото започва до края на август Част от третата линия на метрото започва до края на август Изграждат се и специфични загради, както по новата, по този начин и по старите линии на метрото, с цел да не се стига до произшествия  Отмениха санкцията на притежателя на горялото хранилище на Отмениха санкцията на притежателя на горялото хранилище на " Струма " Ремонтът на автомагистралата коства 1,8 милиона лв.  Влак блъсна кола на прелез край Гривица, две дами пострадаха Влак блъсна кола на прелез край Гривица, две дами пострадаха Инцидентът е станал на прелез със светлинна и звукова сигнализация  COVID-19: Тенденцията на всички места е тревожна COVID-19: Тенденцията на всички места е тревожна Германски туристи все по-често се завръщат от отпуска, инфектирани с ковид. Включително и от България. Как е по света  Сърбия задържа посланика на Азербайджан Сърбия задържа посланика на Азербайджан Елдар Хасанов е арестуван за заграбване на огромна сума пари и разхищаване на бюджетни средства  Министерство на вътрешните работи: Най-трудното сега е да угодим на всички Министерство на вътрешните работи: Най-трудното сега е да угодим на всички Какво още сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи  Въоръжен грабеж в ресторант в прохода Петрохан Въоръжен грабеж в ресторант в прохода Петрохан Двама въоръжени и маскирани мъже нахлули и заплашили присъстващите хора  " Истории за знамение " в " Темата на NOVA " Неразказвани истории за чудесата на Богородица в България – тази неделя след централната емисия вести на NOVA  " Газпром " съгласувал вероятно овакантяване на " Овергаз " На 12 август бордът на шефовете на " Газпром " съгласува отчуждаване в интерес на " Овергаз "  Акция: Откриха и унищожиха над звук и половина канабис Акция: Откриха и унищожиха над звук и половина канабис Зелената маса канабис е отглеждана в планината Огражден и в подножието на Беласица  <p>Жабите също имат хареми</p> Жабите също имат хареми Този метод на възпроизводство е най-разпространеният в животинския свят  Италианец отнесе санкция поради шумния му петел Италианец отнесе санкция поради шумния му петел Той ще би трябвало да заплати 166 евро, защото съседите му се оплакали  Лъчезар Борисов Лъчезар Борисов: Осигуряваме оборотни средства за дребни предприятия

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР