Свят Евродепутат: Сирийският конфликт има само едно решение Гардиън: Началото

...
Свят Евродепутат: Сирийският конфликт има само едно решение Гардиън: Началото
Коментари Харесай

Евродепутат: Сирийският конфликт има само едно решение

Свят Евродепутат: Сирийският спор има единствено едно решение " Гардиън ": Началото на злополука. " Росийская газета ": Удари с отровни субстанции 14 октомври 2019, 10:10  Евродепутат: Сирийският спор има единствено едно решение
Евродепутат: Сирийският спор има единствено едно решение
 Тежък удар за Орбан - загуби Будапеща на локалните избори в Унгария
Тежък удар за Орбан - загуби Будапеща на локалните избори в Унгария
 Смазваща победа на ръководещите на изборите в Полша
Смазваща победа на ръководещите на изборите в Полша
 Обрат в Сирия, армията на Асад потегли против Турция
Обрат в Сирия, армията на Асад потегли против Турция
 Трима българи убити при пукотевица в Чикаго
Трима българи убити при пукотевица в Чикаго
 Борисов: Трябва да помогнем на Йордания за имигрантите
Борисов: Трябва да помогнем на Йордания за имигрантите
 Кой печели и кой губи от турската намеса в Сирия
Кой печели и кой губи от турската намеса в Сирия
 Страшни опустошения, десетки жертви след ураган в Япония
Страшни опустошения, десетки жертви след ураган в Япония

ирийският спор има решение единствено по кротичък метод - единствено посредством договаряния, единствено в границите на резолюцията на Организация на обединените нации. Друг вид все още европейските политици не могат да измислят.

Това съобщи в предаването "Здравей, България " по NOVA евродепутатът от ЕНП Александър Йорданов

"България като гранична страна с Турция, не би трябвало да бъде главен "дразнител " на сегашната власт в страната. Необходими са повече дипломация и опазване на политическо хладнокръвие ", сподели още той.

Обрат в Сирия, армията на Асад потегли против Турция

Йорданов добави, че другият вид е да се подпалва международна война.

По думите му не би трябвало да се не помни първоизточника на спора в Сирия – а точно вътрешните връзки и фактът, че в Дамаск остава да стои политик – деспот.

Съединени американски щати и Русия също са уплашени от обстановката, сподели още евродепутатът. По думите му Европейски Съюз разчита, че в дейностите на Турция въпреки всичко има и разсъдък.

Кой печели и кой губи от турската намеса в Сирия

"Гардиън ": Началото на злополука

Ситуацията в сирийските региони по продължение на границата с Турция, където продължава турската атака против кюрдската милиция, и отдръпването оттова на американските войски по решение на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, са измежду водещите тематики в днешните западни издания.

В публицистична публикация лондонският в. "Гардиън " написа , че американският президент е бил предизвестен за последствията от измяната към кюрдите. Сега може да види какви са, само че това продължава да не го интересува.

"Пълна злополука " написа през вчерашния ден някогашният американски делегат в интернационалната коалиция против "Ислямска страна " Брет Макгърк, обобщавайки събитията от последните дни, показва изданието. Решението на Тръмп да изостави американските кюрдски сътрудници в Североизточна Сирия и да предложения там турските сили беше взето толкоз ненадейно, че даже част от неговата администрация остана сюрпризирана. Неумолимите последствия се появиха със същата експедитивност. Но те не бяха изненада.

Първо пристигна филантропичната злополука: счита се, че към 130 000 души към този момент са избягали от турската атака. После пристигнаха изказванията на правозащитни групи, че деветима цивилни, сред които и изявен кюрдски политик, са били екзекутирани от подкрепяни от турците милиции. На трето място пристигнаха най-новите известия, че най-малко 750 души, обвинени за връзки с "Ислямска страна ", са избягали от лагера Айн Аса след турска бомбардировка в съседство.

Процедурите по импийчмънт и изборите през 2020 година подхраниха отколешното предпочитание на президента да изведе американските войски от района. Запитан за евентуалната заплаха от бягството на свързани с ИД пандизчии, той сви плещи: "Те ще избягат в Европа ".

Бившият американски министър на защита Джим Матис предизвестява, че активизирането на ИД е несъмнено. Това е още една причина за напън против Турция да приключи смъртоносната си атака, както и фактът, че кюрдски водачи приказват намерено за договаряне с Русия и режима на Башар Асад. Последиците от съдбоносния диалог на Тръмп с турския президент преди седмица са поразителни. Пълна злополука? Тя едвам стартира, предвижда "Гардиън ".
Турция стартира атака против кюрдските сили в североизточната част на Сирия  турция сирия интервенция  турция сирия интервенция  турция сирия интервенция  турция сирия интервенция
Британският в. "Таймс " написа по тематиката, че в този момент всеки съдружник на Съединени американски щати се опасява да не бъде предаден като кюрдите. Изменчивата външна политика на Тръмп значи, че европейските страни би трябвало да се приготвят също да бъдат захвърлени. Авторът саркастично написа, че може би кюрдите би трябвало да нарекат пътя към град Ракка (бившата "столица " на халифата) "магистрала Тръмп " или да преведат книгата на Тръмп "Изкуството на договорката " на кюрдски.

Подлизурството наподобява прави работа на Полша, която съвсем единствена измежду американските съдружници се радва на благосклонността на Вашингтон. Скоро 5500 американски бойци ще бъдат ситуирани в тази страна, ще има и база, която поляците съобразително нарекоха "Форт Тръмп ".

Ласкателството, а не лоялността е главната валута за приятелите на Америка. Жертви, правени в предишното, не значат нищо, акцентира "Таймс ".

Удари с отровни субстанции

Международните терористични организации непрекъснато усъвършенстват тактиката си, в която личат ред нови трендове - преди всичко опитите бързо да овладеят изработката и използването на оръжия за всеобщо поразяване. Има да вземем за пример данни, че терористи употребяват дронове за доставка на отровни субстанции, чието произвеждане към този момент са почнали в труднодостъпни зони на Афганистан.

Това декларира пред "Росийская газета " Юрий Коков , зам.-секретар на съветския Съвет за сигурност.

Тази седмица в Сочи следва открит разговор сред представители на непознати секрети служби и правоохранителни органи - сътрудници на съветската Федерална работа за сигурност. Очакват се над 100 делегации от чужбина. Професионалистите, събрани в този неповторим формат, ще разменят опит в битката с главната международна опасност - тероризма, показва московският официоз.

Според специалисти през 2018 година спрямо миналата терористичните атентати в света са намалели с над една трета, а броят на жертвите - с една четвърт. При все това през 2018-2019 близо 70 страни са понесли над 5000 терористични удара с необятен отзив, от които са потърпевши близо 30 000 души. Тази година единствено при 2000 най-големи атентата са починали над 9000 и са били ранени повече от 11 000 души, показва Коков.

Терористите се пробват да работят в страни и континенти, на чиято територия не са оперирали до момента. Групировката "Ислямска страна " да вземем за пример призоваваше по-рано своите последователи да се изселват в Ирак и Сирия, а през днешния ден им предлага да продължат джихада в страните, където живеят, отбелязва специалистът.

Според оценки на Организация на обединените нации финансовите запаси единствено на ИД възлизат на към 300 милиона $.

Терористите интензивно търсят нови източници на доходи, употребяват криптовалути и интернационалните мюсюлмански филантропични фондации. Контролирани от тях компании спекулират на тържищата, влагат в легалната стопанска система, а също по този начин откриват връзки с транснационални незаконни групировки, с цел да печелят от противозаконни оръжейни продажби, и от ден на ден се включват в друга престъпна активност. Терористичните организации се мъчат да поемат контрола върху наркотрафика от Южна и Югоизточна Азия, основно от Афганистан. Напоследък печелят много и от транспорт на незаконни мигранти, прибавя Юрий Коков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР