Свят Die Welt: ЕС облагодетелства икономическите двойкаджии Брюксел възнаграждава страните,

...
Свят Die Welt: ЕС облагодетелства икономическите двойкаджии Брюксел възнаграждава страните,
Коментари Харесай

Die Welt: ЕС облагодетелства икономическите "двойкаджии"

Свят Die Welt: Европейски Съюз облагодетелства икономическите " двойкаджии " Брюксел възнаграждава страните, които от години се съпротивляват на промените, написа за изданието Фридрих Хайнеман 16 юли 2020, 14:32  Die Welt: Европейски Съюз облагодетелства икономическите Източник: iStock
ъв висшите ешелони на Европейския съюз сега се води полемика към основаването на фонд за следкризисно възобновяване, написа професорът от Хайделбергския университет Фридрих Хайнеман в своя публикация за Die Welt. Основният противоречив въпрос са изискванията, при които пакетът от 750 милиарда евро ще бъде разпределен сред страните.

Хайнеман напомня, че по време на финансовата рецесия в Европейски Съюз финансовата помощ се разпределяше в подмяна на ясни проекти за промени, само че в този момент страните от Южна Европа и самата Европейска комисия се застъпват за друг метод. Вместо щателни проекти за промени, страните членки се предизвикват да разработят свои лични промени без строги наставления.

Европейски Съюз дава над половин милиард на България от Спасителния проект до 2022 година

Според Хайнеман, от една страна, смяната в метода за предоставяната финансова помощ е елементарно обяснима: никоя страна от Европейски Съюз не носи отговорност за пандемия и затова финансовата помощ би трябвало да идва без условия и условия. Освен това икономистите означават, че отпущането на помощ поради пандемията не е обвързвано с висока заплаха да потъне поради "моралния риск ".

Exzellenter Beitrag:https://t.co/DEVf8Q0Hjy
— Wolfgang Rauchholz (@WRauchholz) July 15, 2020
Различните насочни точки още преди рецесията

Ситуацията с пандемията в Европейски Съюз и тежките удари, получени от Италия и Испания, несъмнено, изискват европейска взаимност, написа Хайнеман. Това обаче не значи, че е належащо да се изостави оценката на националната отговорност, защото стабилността на страната по време на рецесия се дефинира от нейните стопански и финансови политики.

Кога икономическата рецесия от ковид-19 ще удари България

Хайнеман напомня, че Италия беше мощно задлъжняла преди пандемията, игнорирайки правилата на Европейския пакт за непоклатимост и напредък. Привържениците на пакта настояха Рим да употребява удобните моменти за основаване на финансова въздушна възглавница при положение на последваща рецесия, само че италианското държавно управление пренебрегва тези препоръки. Дългогодишната липса на стопански напредък в Италия и неприятното положение на пазара на труда в Испания и Италия демонстрират, че тези страни не са били задоволително ангажирани в икономическите промени, сподели Хайнеман.

Непопулярните решения, които поддържат стопанската система на Германия през днешния ден

От своя страна фактът, че Германия се оправи по-добре с пандемията, не може да се изясни единствено с шанс, отбелязва професорът. Реформите от 2000-те години, както и дългогодишните старания за увеличение на гъвкавостта на данъчната система, изиграха роля: всичко това усили стабилността на немската стопанска система. Хайнеман отбелязва също сполучливата промяна на пазара на труда и дисциплинираните фискални политики.

Като се има поради всичко това, човек може да подлага на критика освен неналичието на характерни условия за промени при разпределението на финансовата помощ, само че и правилата за систематизиране на помощта, препоръчани от Европейската комисия: съгласно проекта на Брюксел финансовата помощ би трябвало преди всичко да отиде в страните, които са имали най-висока безработица преди пандемията, написа Хайнеман. Подобно решение е доста проблематично, счита създателят, тъй като, първо, безработицата преди рецесията не демонстрира до каква степен страната е наранена от пандемията и второ, този принцип на систематизиране благоприятства страните, които дълги години протакат икономическите промени.

Германия: По-тежък срив не е имало от 1949

По този метод политиците и гласоподавателите в тези страни се убеждават още повече в концепцията, че не са нужни промени, защото Европейски Съюз постоянно ще бъде подготвен да помогне и да покрие разноските за своя сметка, написа Хайнеман. Този мироглед е контрапродуктивен, счита създателят: в идеалния случай финансовата помощ би трябвало да подтиква потребността от промени, както показва рецесията, само че актуалната формула за систематизиране на пакета за помощ единствено усилва риска от по-нататъшно закъснение на измененията.

Европейска комисия утвърди държавна помощ от 200 млн. лева за междинните предприятия у нас

Европейска комисия предлага фонд от 750 милиарда за стопанската система

Успешен старт на програмата за дребните компании

Хората теглят приблизително по 4 200 лева безлихвен заем

Сачева: Всеки би трябвало да заплати цена за рецесията

Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  След Коалиционния съвет: Ще продължим ръководството до завършването на мандата След Коалиционния съвет: Ще продължим ръководството до завършването на мандата  Трима служители на реда от Кюстендил са ранени, нападнати с ножове, секири и железни пръти Трима служители на реда от Кюстендил са ранени, нападнати с ножове, секири и железни пръти  Джема Грозданова напусна Народното събрание Джема Грозданова напусна Народното събрание  Гешев: Не считам да си депозирам оставката, тъй като си правя работата Гешев: Не считам да си депозирам оставката, тъй като си правя работата  1 МВФ: Фалитите на дребните и междинни компании може да се утроят  1 Лидерите на Европейски Съюз пред сложен избор за милиардите за възобновяване  1 Колко нови коли си купиха българите в рецесията --> Пaрите ни  МВФ: Фалитите на дребните и междинни компании може да се утроят МВФ: Фалитите на дребните и междинни компании може да се утроят  Лидерите на Европейски Съюз пред сложен избор за милиардите за възобновяване Лидерите на Европейски Съюз пред сложен избор за милиардите за възобновяване  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Откриха мъж в безпомощно положение във Владайска река - България Откриха мъж в безпомощно положение във Владайска река - България  „ Златните девойки “ с разтърсващи думи след гибелта на Николай Щерев „ Златните девойки “ с разтърсващи думи след гибелта на Николай Щерев  <br> Борисов: Ще създадем големи промени в кабинета <br>
Борисов: Ще създадем големи промени в кабинета
 Дъжд, гръмотевици, условия за градушки - къде ще вали? Дъжд, гръмотевици, условия за градушки - къде ще вали? Виц на деня - Вуте, какво е това 5G? - Нане, нема да го схванеш с тая твоя крива глава! - Дай образно, де! - Добре, показа си… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Учени: 2064 година човечеството ще доближи максимума си Учени: 2064 година човечеството ще доближи максимума си Тогава планетата ще бъде населявана от 9,7 милиарда души  7 неща, които може да не знаете за хибридните коли 7 неща, които може да не знаете за хибридните коли Хибридните технологии реализират забележителен прогрес през последните години  <p>Проучване: киселото мляко е избавило българите от коронавируса</p> Проучване: киселото мляко е избавило българите от ковид Освен ферментиралите млечни артикули специалистите считат, че и храните, съдържащи прясно и кисело зеле, могат да бъдат потребни в битката с ковид  <p>Захвърленото знаме от &bdquo;Росенец&rdquo; пътува към митинга в София</p> Захвърленото знаме от „ Росенец ” пътува към митинга в София Електрически стол за осъществяване на смъртни присъди, направен алегорично от бургаски създатели също потегли с протестърите към София  <p>Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи: Забранено е да се употребява мощ против лице с белезници</p> Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи: Забранено е да се употребява мощ против лице с белезници 9 служителя на реда са ранени от началото на митингите у нас, посочи старши комисар Георги Хаджиев  Две дами починаха след пожар в къща в с. Комарево Две дами починаха след пожар в къща в с. Комарево Причините за пораждане на пожара са в развой на изясняване  Обвиненият за гибелта на Милен Цветков остава в ареста Обвиненият за гибелта на Милен Цветков остава в ареста Това реши Софийският апелативен съд  Как тези големи компании завоюваха от ковид Как тези големи компании завоюваха от ковид Много от компаниите в ИТ бранша в никакъв случай преди не са били оценени толкоз високо от вложителите  Веселин Марешки Марешки назова Радев „ фигуранта в републиката “ По-късно пред медиите водачът на „ Воля ” заприказва и за възможен експертен кабинет, без да дава повече детайлности какво тъкмо има поради  Борисов към Каренбауер: Основен приоритет и за България е укрепването на устойчивостта Борисов към Каренбауер: Основен приоритет и за България е укрепването на устойчивостта Днес министърът на защитата на Федерална Република Германия Анегрет Крамп-Каренбауер се срещна с Бойко Борисов  Конференцията „ Образование от А до #. Иновативното учебно заведение “ ще се организира навън Конференцията „ Образование от А до #. Иновативното учебно заведение “ ще се организира навън Какви са сюжетите, които стоят пред Министерството на образованието и науката за началото на новата образователна година  <p>Участва ли Движение за права и свободи в ръководството на страната</p> Участва ли Движение за права и свободи в ръководството на страната Координаторите на ГЕРБ желаеха от Борисов освобождението на тримата министри с претекста – оборване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в директна взаимозависимост от Движение за права и свободи и Делян Пеевски  Стартира особено издание на ПРОМЯНАТА Стартира особено издание на ПРОМЯНАТА До 16 август се одобряват кандидатури от организации с нестопанска цел помагащи на деца и младежи наранени от пандемията  ВАП сезира ВКП за закононарушение по работа, обвързвано с отпадъците под Автомагистрала ВАП сезира ВКП за закононарушение по работа, обвързвано с отпадъците под Автомагистрала " Струма " Сигналът е обвързван с нерегламенти

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР