Свръхпопулярният писател от шведски произход Фредрик Бакман, който спечели сърцата

...
Свръхпопулярният писател от шведски произход Фредрик Бакман, който спечели сърцата
Коментари Харесай

„Тревожни хора” от Фредрик Бакман: какво не им е наред на хората в днешно време?

Свръхпопулярният публицист от шведски генезис Фредрик Бакман, който завоюва сърцата на читатели по целия свят със смешния през сълзи „ Човек на име Уве” и трогателната история „ Баба праща поздрави и се извинява”, разгласява нов разказ преди коледните празници – „ Тревожни хора”. Известен със способността си да разкрива най-съкровените кътчета от човешката душа с топлите си, трагикомични истории за дребните хора, борещи се за свое място на този свят, Бакман навлиза в нова територия с може би най-смешната си история до момента.

Крайно несполучлив опит за банков грабеж приключва с това обирджията да се заключи в дребен апартамент дружно със свръхентусиазиран брокер, двама кисели фенове на „ ИКЕА”, жена в напреднала бременност, суициден мултимилионер и… заешка глава. Полицията обсажда постройката. Също по този начин води договаряния. И носи пица на заложниците.



В последна сметка драмата има щастлива развръзка! Обирджията се предава и пуска всички заложници на независимост. Но когато служителите на реда нахлуват в жилището, с цел да заловят виновника, вътре няма никого. Въпросите пред детективите са ясни.
Как е съумял да се измъкне причинителят в класическата тайнственост зад затворени порти?
Защо всички са толкоз ядосани?

И какво лично не им е наред на хората в днешно време?
„ Тревожни хора” е чисто нов взор към класическата тайнственост, преплетен с абсурдисткия комизъм на Скандинавия, който всички заобичахме с Юнас Юнасон. Светът на Фредрик Бакман – постоянно озарен от слънчевото съвършенство на хумора и добротата – е обитаем от герои, които биха могли да бъдат всеки от нас. Където даже злодеятелите носят добра душа и където можем да бъдем щастливи макар парадокса на всекидневието – или може би точно поради него.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР