Свръхмодерен американски военен кораб акостира на гръцкото пристанище в Александруполис.

...
Свръхмодерен американски военен кораб акостира на гръцкото пристанище в Александруполис.
Коментари Харесай

Свръхмодерен американски военен кораб акостира на гръцкото пристанище в Александруполис

Свръхмодерен американски боен транспортен съд дебаркира на гръцкото пристанище в Александруполис. Огромният кораб транспортира хеликоптери, безпилотни самолети, танкове, снаряди, бронирани коли и тежко въоръжение, оповестява електронното издание на в. " Прото тематика ".

 Съединени американски щати приготвят огромно военно обучение на Балканите: От България до Централна Европа Виж още

Корабът Naval Craft USNS YUMA е издигнат през 2017 година и е с дължина 103 метра. Може да транспортира 600 тона товар и да транспортира 312 души.

Военната техника и американките военнослужещи, които са пристигнали в Гърция през вчерашния ден, ще вземат участие в огромно обучение в Югоизточна Европа с присъединяване на Съединени американски щати и страни-членки на НАТО.

Регионалният уебсайт e-evros.gr разяснява, че за първи път в Гърция идва сходна по количество и мощ военна техника. Според информация на изданието учението ще стартира от Александруполис и ще обхване Румъния и България и ще доближи до Унгария.

Припомняме, че гръцкото пристанище е употребявано от американците и предни години, само че в този момент обстановката е друга поради подписаното петгодишно отбранително съглашение сред Атина и Вашингтон.



Пристанището в Александруполис е идеалната стратегическа точка за разрастване на американски и натовски сили освен към Балканите или Централна Европа, само че и към Източна Европа, написа още в. " Та неа ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР