„Свободният“ пазар на ток съвсем не е толкова свободен. И

...
„Свободният“ пазар на ток съвсем не е толкова свободен. И
Коментари Харесай

Под игото на монопола

„ Свободният “ пазар на ток напълно не е толкоз " свободен ". И добре звучащите вестникарски заглавия от рода на „ Късаме с ЕВН “ нямат нищо общо с действителността.

Състоянието на мрежата в Югоизточна България е отговорност на ЕВН, както и повредите. А търговците от по този начин наречения свободен пазар не могат да създадат нищо, когато оборудванията на монополиста излязат от строя. Качеството на електрозахранването зависи от положението на преносната и електроразпределителната мрежа на мястото, на което се намира комерсиалният или индустриален обект. Поддръжката им е отговорност и обвързване на техните оператори, т. е. още веднъж на ЕВН.

Заради прекъсването на тока в Пловдив от последните дни бизнесът понесе доста неудобства. Заради неналичието на зареждане изгубих клиенти и оборот, а на всичкото от горната страна се наложи да рестартирам ръчно програмен продукт и системи, което значи нови разноски, споделя притежател на хранителен магазин в Пловдив. Наясно е, че няма по какъв начин да претендира за пропуснати изгоди пред енергийното сдружение. По закон обезщетения се поставят в случаи, когато токов удар е поразил апарат или неналичието на зареждане е траяла над 8 часа. И в такива случаи обаче компания или жител да осъди монополиста е като маймуна да снесе яйце.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР