Свободните работни места в ЕС се увеличават през четвъртото тримесечие

...
Свободните работни места в ЕС се увеличават през четвъртото тримесечие
Коментари Харесай

Свободните работни меса в ЕС нарастват на тримесечна база и спадат на годишна в края на 2020 г.

Свободните работни места в Европейски Съюз се усилват през четвъртото тримесечие на 2020 година и понижават на годишна база по отношение на последното тримесечие на 2019 година, демонстрират оповестените от „ Евросат “ данни. Процентът на свободни работни места в еврозоната е бил 1.9%, по отношение на 1.7% през предходното трето тримесечие на 2020 година и по отношение на от 2.2% през четвъртото тримесечие на 2019 година В същото време процентът на свободните работни места в Европейски Съюз е бил 1.8% през четвъртото тримесечие на 2020 година, по отношение на 1.7% през предходното тримесечие и спряма 2.2% през четвъртото тримесечие на 2019 година



По браншове

В еврозоната процентът на свободните работни места през четвъртото тримесечие на 2020 година е 1.7% в индустрията и строителството и 2.0% в услугите. В Европейски Съюз процентът е 1.7% в индустрията и строителството и 1.9% в услугите.

По страни членки

Сред държавите-членки, за които са налични сравними данни,, най-високите равнища на свободни работни места през четвъртото тримесечие на 2020 година по отношение на предходното трето, са регистрирани в Чехия (5.0%), Германия (3.0%) и Белгия (2.9%), а най-ниските равнища са регистрирани в Гърция (0.5% през третото тримесечие на 2020 г.), както и в България, Испания, Полша, Португалия, Румъния и Словакия (всички 0.7%).

В съпоставяне със същото тримесечие на миналата година процентът на свободните работни места е понижен в двадесет и три държави-членки и е останал постоянен в Дания, Ирландия, Кипър и Люксембург. Най-големият спад е регистриран в Латвия (-1.1 п.п.), Чехия (-0.9 п.п.) и Холандия (-0.7 п.п.).

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР