Свободните места за прием в общинските детски градини, ясли и

...
Свободните места за прием в общинските детски градини, ясли и
Коментари Харесай

Обявени са свободните места в детските градини в София

Свободните места за банкет в общинските детски градини, ясли и подготвителните групи в учебните заведения в София са оповестени през днешния ден на интернет страниците на съответните образователни заведения. Децата ще бъдат признати през септември тази година.

Свободните места за общ банкет са 10 337. Отделно има отделени квоти за деца с хронични болести и такива със специфични просветителни потребности.

Най-много свободни места има за децата родени през 2017 и 2018 година - надлежно 3171 и 3018. Най-малко са за малчуганите набор 2016 - 61.

От през днешния ден до 11 май родителите ще имат опция да актуализират информацията в профилите си, както и да пренареждат мечтаните от тях детски градини. Следващата стъпка е да запишат децата си като претенденти за в първото класиране. Резултатите от него ще са ясни на 15 май 2020 година

Недостигът тук-там в детските градини в София е от години, като неотдавна министърът на образованието Красимир Вълчев не скри, че той ще продължи да е настоящ най-малко още 2-3 години. За тази година Столична община възнамерява да ода пусне две нови детски градини с яслени групи в кварталите " Овча купел " и " Горна баня ". В ход е и ремонт на 6 детски заведения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР