Свободната сирийска армия, подкрепяна от турската армия, е превзела най-важния

...
Свободната сирийска армия, подкрепяна от турската армия, е превзела най-важния
Коментари Харесай

Турската армия е превзела стратегически район в Африн

Свободната сирийска войска, подкрепяна от турската войска, е превзела най-важния от страгическа позиция регион в Африн, заяви организация Доган.

Това е регионът към язовира Мейданки, откъдето става снабдяването с електричество и вода на Африн и района. Районът бил високомерен след яростни боеве край град Мейданки, вследствие на които бил изцяло прочистен от терористичните групировки. С интервенция на турски командоси и снайперисти било завладяно селото Мухабебе, заяви сътрудник на организацията, съгласно който терористичните групировки са напуснали селото. Редица пътища и здания обаче били минирани. Около град Мейданки били изкопани защитни изкопи.

При експлоадиране на мина в село Мухабебе е умрял един граждански жител, а седем души били ранени.

В боевете за града и селото е умрял един боец от свободната сирийска войска, а двама били ранени.

Продължават без спиране боевете в посока на град Африн, съвсем изцяло обграден от свободната сирийска войска и турските въоръжени сили.

В същото време Организация на обединените нации разгласи, че цивилното население напуща обкръжения Африн. Над 45 000 души са напуснали града през последните няколко дни. Сирийските кюрдски сили обаче се опитвали да попречат на бягството на цивилното население, като отцепвали пътищата.

Турски самолети са хвърлили в региона на Африн листовки с апели към популацията да ги поддържа в битката против терористите, написани на турски, арабски и кюрдски език.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР