Свободата на мнението и правото на протест са върховни ценности

...
Свободата на мнението и правото на протест са върховни ценности
Коментари Харесай

Фандъкова призова за сваляне на блокадите в столицата

Свободата на мнението и правото на митинг са висши полезности за всяка народна власт. Това са правила, които като човек и кмет пазя. Защитавах ги по време на митингите против първото държавно управление на Борисов, против държавното управление на Орешарски, върша го и през днешния ден, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook.

„ Убедена съм, че публичните процеси, които днешните митинги отключиха, не могат и не би трябвало да бъдат спирани. Моят апел към уредниците на митинга е да спазят закона - да го заявят и организират по реда на Закона за събранията и митингите. Убедена съм, че от това митингът няма да загуби, в противен случай, ще завоюва, тъй като ще покаже, че този, който желае правда, съблюдава закона. Призивът за господство на правото, който е главен за митинга, не значи нищо, в случай че не важи за тези, които го изричат “, написа тя..

По думите й София е град на свободни хора, чиито другия не охраняват с барикади, а с твърдоглавие в спазването на закона.

„ Съзнавам, че думите ми надали ще бъдат признати, както от уредниците на митинга, по този начин и от тези, които са против тях. Но и в еуфория, в яд и в страсти, ние продължаваме да живеем дружно. Софиянци са свободни, сериозни и почтени хора. И по тази причина най-новата ни история постоянно се написа освен на жълтите павета, само че и на Орлов мост. Да, затварянето му е знак, само че той не се показва с загради от контейнери и пейки, а в прекосяването през него “, разяснява Фандъкова, като добави, че моли уредниците и протестиращите жители да смъкват барикадите.

„ Промяната, която се желае, с силата на хиляди младежи всяка вечер, е неизбежна. И политици от целия политически набор към този момент го знаят. “, написа още Фандъкова.

Столичният кмет добави, че нейният апел е за съблюдаване на закона, защото в противоположен случай всеки герой за правдивост рискува да се трансформира в това, против което твърди, че се бори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР