Свлякла се скална маса и дървета блокираха тази сутрин пътя

...
Свлякла се скална маса и дървета блокираха тази сутрин пътя
Коментари Харесай

Скали и дървета се свлякоха и затвориха пътя за Рилския манастир

Свлякла се скална маса и дървета блокираха тази заран пътя Рила-Рилски манастир, съобщи БГНЕС.
Към 07:00 ч. е подаден сигнал до Областно пътно управление-Кюстендил за свлачище върху двете ленти на пътя при разклона за " Илийна река ". То е заело лента и половина от пътя, само че падналите дружно със скалите дървета попречили прекосяването на всевъзможни коли. Свлачището е с огромни размери, паднали са над 100 куб. метра камъни и скални парчета.
Рязането на дърветата е почнало към 08:30 часа, а прекосяването на рейсовете бе спряно. То бе възобновено в едната пътна лента към 11:30, когато платформа докара булдозер за разчистването.
На 50 метра по-нагоре има още едно свлачище, което е затворило лентата откъм ската, то е още от Великден. Тук на едно и също място скали падат от две години, за задачата бе построена нова спомагателна стена от мрежа и камъни, само че тя към този момент е раздрана. Една от падналите върху пътя скали е над 5 тона и все още няма по какъв начин да бъде отстранена.
Първото свлачище се почиства, скалите и дърветата са паднали в резултат на поройния дъжд, валял тази нощ в региона на Светата Рилска обител. Движението се реализира в една лента, контролира се от Пътна полиция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР