Свищов. За поредна година Община Свищов ще участва в Туристическото

...
Свищов. За поредна година Община Свищов ще участва в Туристическото
Коментари Харесай

Община Свищов отново ще участва в Туристическото изложение „Уикенд туризъм“ в Русе

Свищов. За поредна година Община Свищов ще взе участие в Туристическото ревю „ Уикенд туризъм “, което ще се организира от през днешния ден до 19 юни в град Русе. Това оповестиха от пресцентъра на Община Свищов . Заедно с XVI-тото издание на борсата, в крайдунавския град ще се организира и XIII-ти Фестивал на туристическите занимания и анимации.

Изложението ще бъде в постройката на Доходното здание в Русе и е най-голямото браншово събитие за тази година в България. В него ще се включат 35 участници от цялата страна, измежду които и Туристически информативен център – Свищов. Представителите на хотели, туроператори, общини и музеи ще показват активността си, а за това ще им спомагат и учениците от Професионалната гимназия по туризъм в Русе.
Съпътстващата стратегия включва кръгла маса с представители на Министерството на туризма на тематика „ Мерки в поддръжка на туристическия бизнес в обстановка на COVID-19 “, кръгла маса „ 3D-визуализацията на културно-туристическо завещание “ - взаимен план на районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ и Регионалния исторически музей, и конференцията „ 800 години Ивановски скални църкви “.

В трите дни на площад „ Свобода “ ще бъдат ситуирани и занаятчийски работилници от Русенската задруга на майсторите, както и разнородни атракциони за гостите на града. Сред тях са: - балон с парещ въздух; стена за катерене; площадка за сигурност на движение; шах; отвесна въжена площадка; уроци по салса; ретро фото;

Основните акценти в програмата са:
Днес жителите ще имат опция да опитат типични русенски ястия от занаятчия - готвача Иван Звездев от 12.30 и от 17.00 ч. на пл. „ Свобода “.
Официалното разкриване е от 17.00 часа пред Доходното здание.
От 18.00 часа на площад „ Свобода “ ще се организира Биг-бенд церемониал с присъединяване на музикални обединения от Русе, Велико Търново, Габрово и Плевен.
През деня, с изключение на непрекъснатите атракциони, ще има уроци по салса за дребни и огромни и ще бъде показан спектакълът на школата за прабългарски бойни изкуства „ Багатур “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР