Свищов. За поредна година академичната общност в Свищов подкрепи благотворителен

...
Свищов. За поредна година академичната общност в Свищов подкрепи благотворителен
Коментари Харесай

Велико Търново: Студенти, преподаватели и служители на Стопанска академия-Свищов отново благотворителен базар на мартеници, изработени от Дневен център за деца с увреждания

Свищов. За поредна година академичната общественост в Свищов поддържа благотворителен базар на мартенички, проведен от Дневен център за деца с увреждания. Това оповестиха от Стопанска академия-Свищов . Тази година самодейността бе под мотото „ Народните занаяти – знак на трудолюбието и изразители на естетически идеали на българите! ”. Благотворителният базар, който гостува по покана на академичното управление, бе проведен във фоайето на Факултетски корпус. В продължение на три дни преподаватели, чиновници и студенти имаха опция да избират за своите близки препоръчаните бяло-червените знаци на пролетта. Ръчно направените от децата и екипа на Дневния център мартеници от вълна, дърво и други естествени материали, показаха богатото многообразие на българския обичай, просвета и завещание. Мартениците от пъстрия базар нямаха закрепена цена, а всеки клиент самичък решаваше каква сума може да пусне в кутията за дарения.
По информация от шефа на Дневния център – Теменужка Тодорова, със своето присъединяване в мартенския базар, академичната общественост е подкрепила самодейността със 774,70 лева Събраните средства от благотворителната акция ще подкрепят организирането на детски празник във връзка 10-годишнината от разкриването на обществената услуга, който ще се организира през есента на 2018 година Директорът на Дневния център изрече признателност от името на своя екип и на децата към управлението на Стопанска академия, Студентски съвет, преподаватели, чиновници и студенти за оказаната поддръжка в следващата по рода си взаимна благотворителна самодейност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР