Свищов. За единадесети пореден път предстои да се реализира най-голямата

...
Свищов. За единадесети пореден път предстои да се реализира най-голямата
Коментари Харесай

Велико Търново: Община Свищов ще се включи отново в природозащитната инициатива „Часът на земята“

Свищов. За единадесети следващ път следва да се осъществя най-голямата природозащитна самодейност Часът на Земята. Община Свищов ще се причисли още веднъж към световната акция, която ще се организира в 20.30 часа, оповестиха от пресцентъра на Общината .
В знак на съпричастност към концепцията и в поддръжка на задачата ни да се погрижим за планетата, Община Свищов ще изгаси осветлението на три паметника в града. Точно в 20.30 часа светлините на паметника на Свободата на пл. „ Свобода “, паметника на Дарителите, в центъра на града и паметника на „ 33-ти Свищовски полк “ на пл. „ Велешана “ ще изгаснат. „ Искрено се надяваме, жителите на общината да се включат в самодейността, изгасяйки за един час светлините на домовете си и по този начин, посредством своя непретенциозен принос, да подкрепим общата задача за ограничение на измененията в климатичните условия на планетата. Часът на Земята дава опция на всеки човек да разбере, какво въздействие имат дребните действия върху огромната планета и по какъв начин може да употребява силата си, с цел да се оправи с климатичните промени. Инициативата израства в световно общество, уверено в здравословното и стабилно бъдеще на планетата “, показват от Общината.
Часът на Земята се организира за първи път през 2007 година в Австралия. Тогава, в границите на един час, хората показват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасяват осветлението в домовете си. В рамките на шестдесет минути притъмняват и фасадите на знакови здания и културни монументи.
През 2015 година „ Часът на Земята “ към този момент е най-популярната международна самодейност, с участници от 170 страни и над 7000 града, държавни управления и бизнеси – обединени в общи послания и дейности за природозащита.
В България акцията се организира от 2009 година, като всяка минала година нейните последователи стават от ден на ден. Тази година Часът на Земята ще обиколи света за единадесети път. На 24 март милиони хора в над 170 страни по света ще загасят светлините в 20.30, с цел да привлекат вниманието на съграждани, бизнеси, учени и държавни управления към незабавната потребност от дейности против климатичните промени.
Тази година за Часа на Земята желаеме да разберем по какъв начин хората в България и по света се свързват с природата. Именно това е и мотото на акцията: „ Свържи се с природата “. „ Kак тя ни прави неповторими, разнообразни и свързани между тях. Действията ни през днешния ден ще дефинират нашето бъдеще. Нека поставим старания в този момент, с цел да може в утрешния ден хората да живеят в естетика с природата. Посрещнете Часа на Земята с нас на 24 март в 20.30 часа “, приканват от Община Свищов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР