Свищов. Второ място спечелиха възпитаниците на СПГ Алеко Константинов“ –

...
Свищов. Второ място спечелиха възпитаниците на СПГ Алеко Константинов“ –
Коментари Харесай

Велико Търново: Второ място спечелиха възпитаниците на СПГ „Алеко Константинов“ – Свищов в националното състезание „Най-добър техник в машиностроенето“

Свищов. Второ място завоюваха възпитаниците на СПГ „ Алеко Константинов “ – Свищов в националното съревнование „ Най-добър механик в машиностроенето “, оповестиха от пресцентъра на Община Свищов . Надпреварата се организира на 9 и 10 март в ПТГ „ Васил Левски “ в град Горна Оряховица. Национлания кръг на надпреварата се провежда от МОН, РУО – Велико Търново, Фондация „ Милен Григоров “, ТУ – Габрово и ПТГ „ Васил Левски “. 76 възпитаници от 37 професионални гимназии в страната взеха присъединяване в мероприятието, което бе намерено от заместник-министъра на образованието и науката инж. Таня Михайлова.
СПГ „ Алеко Константинов “ – град Свищов беше показана от учениците Мариел Йорданов и Николай Методиев, които се образоват по специалност „ Техник на транспортна техника “, компетентност „ Автотранспортна техника “, с началник инж. Зорница Минчева.
В началото на надпреварата инженер Михайлова приветства участниците и техните учители, като им пожела триумф и неизменност при преодоляване на специалността. След това учениците бяха разпределени по зали и получиха изпитните материали. Те включваха тест от 40 въпроса по образователните предмети техническо начертаване, техническа механика, материалознание, електротехника и електроника, осведомителни технологии. Втората част от надпреварата беше решение на приложно-творческа задача, която съдържа детайлиране по заложен чертеж и дотъкмяване на чертеж на резбово съединяване.
След инспекцията на работите и осъщественото класиране, зам.-министър Михайлова връчи премиите на най-добре представилите се възпитаници. В самостоятелното класиране призовото трето място зае възпитаникът на свищовската професионална гимназия Мариел Йорданов. За достижението си той получи орден, премия от МОН и награди и грамоти от всички механически университети, показани на надпреварата – ТУ – Габрово, ТУ – Русе, ТУ – Варна и ТУ – София, а също по този начин парична премия, обезпечена от Фондация „ Милен Григоров “.
В отборното класиране възпитаниците на СПГ „ Алеко Константинов “ заеха второ място, а купата бе връчена на техния началник госпожа Зорница Минчева. За отличното си показване, те получиха поздравления от заместник-министър Михайлова и началника на РУО – Велико Търново инж. Розалия Личева.
Освен всички награди и поздравления, триумфът на учениците в това съревнование им се признава за приемен изпит в ТУ в Габрово, София, Варна и Русе, както и в Минно-геоложки университет в София, което единствено по себе си приказва за високото равнище на подготовка за него. Благодарение на неговия формат, надпреварата дава опция на техническите университети да намират сполучливо свои бъдещи ученици, бизнесът да подбере добре готови фрагменти, а учениците да намерят своята професионална реализация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР