Свищов. Свищовската болница вече може да лекува пациенти с инсулт.

...
Свищов. Свищовската болница вече може да лекува пациенти с инсулт.
Коментари Харесай

Д-р Здравко Лалев, МБАЛ „Димитър Павлович“ - Свищов: Болницата вече може да лекува пациенти с инсулт, благодарение на новия скенер

Свищов. Свищовската болница към този момент може да лекува пациенти с инсулт. Това е най-новата клинична пътека, по която лечебното заведение ще подписа контракт със Здравната каса, сподели в предаването „ Добре пристигнали в Свищов “ на Радио „ Фокус “ – Велико Търново доктор Здравко Лалев, експерт по образна диагностика в лечебното заведение. Всичко това е допустимо с помощта на новия скенер, който е доставен в МБАЛ „ Димитър Павлович “. С него се чака да се усъвършенства работата на Отделението по образна диагностика.
„ Досега в Свищов не беше допустимо да се одобряват пациенти с инсулт. По тази пътека е наложително отделението да разполага със скенер, който към този момент имаме. Той ще спомогне и за разкриване на периферните болести като дископатиите, също ще помогне и за уточняване някои вътрешни заболявания, като белодробните карценоми, някои тумори на корема, попаднали по случайност в болничното заведение “, разяснява експертът. Той увери, че ще се увеличи скоростта на проучванията, които към този момент ще са и по-точни, с помощта на по-високата разграничителна дарба на апарата.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР