Свищов. Стопанска академия Димитър А. Ценов - Свищов за пореден

...
Свищов. Стопанска академия Димитър А. Ценов - Свищов за пореден
Коментари Харесай

Вевлико Търново: Стопанска академия - Свищов дари компютри на учебни заведения и институции

Свищов. Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” - Свищов за следващ път подкрепя образователни заведения и институции като им даде безплатно компютърни конфигурации. Това оповестиха от пресцентъра на висшето образователно заведение . Свищовското висше учебно заведение подари използвани компютри, монитори и клавиатури на ПДТГ „ Димитър Хадживасилев ”, Дирекция „ Социално подкрепяне ” и Първото българско национално читалище „ Еленка и Кирил Д. Аврамови ” в Свищов, и на СУ „ Христо Ботев ” – гр. Славяново, община Плевен. Решение за даренията, академичното управление взима след получени писма от ръководителите на учебните заведения и институциите, в които техниката е остаряла или незадоволителна.
На свищовската комерсиална гимназия са предоставени 20 компютърни конфигурации, с които е оборудван нов компютърен кабинет и към този момент се организира образователна процедура. Училището в Славяново получи 15 конфигурации, нужни за отделяне на компютърен кабинет за обучителния развой на учениците от начален курс. Дирекция „ Социално подкрепяне потърси подпомагане от Стопанска академия по отношение на нуждата от застраховане на всички чиновници с нужната техника. С дарените 7 компютърни конфигурации ще бъде подкрепена активността на обществената работа по даване на съответните услуги, която е с териториален обсег общините Свищов и Полски Тръмбеш. Предстои свищовското читалище да получи една компютърна настройка, която е нужна за дооборудване на Школата по изкуства, в която е осъществен главен ремонт и ще бъде публично открита в границите на празника на града „ Свищовски лозници ” 2018.
Стопанска академия години наред подкрепя образователни заведения с дарения на офис техника, която е непокътната, само че към този момент е морално остаряла за образование на студентите. Компютърните конфигурации, обаче са подобаващи за образователния развой в междинните учебни заведения и за прилагане от административни чиновници. Последните дарени 43 компютъра също са подобаващи за образование на възпитаници, за работа с електронни таблици, текстообработка, презентации и Интернет.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР