Свищов. Стопанска академия Димитър А. Ценов обяви резултатите от проведеното

...
Свищов. Стопанска академия Димитър А. Ценов обяви резултатите от проведеното
Коментари Харесай

Велико Търново: Отличен старт при записване на новоприетите студенти в Стопанска академия в Свищов след обявяване на резултатите от първо класиране

Свищов. Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” разгласи резултатите от извършеното първо класиране за Кандидатстудентска акция 2018 и най-нетърпеливите новоприети студенти се записаха още в първия ден, оповестиха от пресцентъра на Стопанската академия . Сред претекстовете за избора на висше учебно заведение, новозаписаните свищовски студенти показват високата оценка измежду работодателите на възпитаниците на Стопанска академия, отличната известност на дипломиралите се и перспективните благоприятни условия за кариерна реализация. Важни фактори за избора на свищовската Алма матер съгласно студентите са още социално-ориентираните такси за образование, ниската цена за издръжката на живот, опциите за присъединяване в интернационалните планове и стипендиантски стратегии, рекомендациите на родители и близки. Приемът на студенти в СА „ Д. А. Ценов ” за академичната 2018/2019 година е по 15 специалности в ОКС „ бакалавър ”, в посоки „ Икономика ” и „ Администрация и ръководство ” (редовно и задочно) по държавна поръчка и в платена форма на образование.
И през актуалната Кандидатстудентска акция, в Стопанска академия се резервира наклонността на по-голям интерес към задочната форма на образование. Първият новозаписан неприсъствен студент е Ина Лоринкова, избрала да се образова в познавач. „ Маркетинг ”. Квотата за задочно образование по държавна поръчка е изпълнена на 100% още при първо класиране и за платено образование в задочна форма са признати 80 души. Първи се записа Калоян Вълов, избрал познавач. „ Икономика на търговията ”.
Първият записал се първокурсник в постоянна форма е Александра Прокопиева, призната в познавач. „ Икономика на туризма ”. След първо класиране квотата за постоянно образование по държавна поръчка е изпълнена над 90%, като незаети места има единствено в няколко специалности.
Близо 100 кандидат-студенти не са класирани при първо класиране и те не престават да вземат участие в идващите автоматизирано. Срокът за записване на признатите студенти от първо класиране е до 14.07.2018 година в това число. Работното време на Кандидатстудентския център за записване на новоприетите студенти при Стопанска академия през седмицата е от 08:00 до 17:00 ч., а в съботния ден – от 09:00 до 16:00 ч.
Резултатите от второто класиране ще бъдат оповестени на 16 юли 2018 година, а от трето класиране – на 23 юли 2018 година До края на актуалната кандидатстудентска акция в Свищов предстоят още три от авансово плануваните месечни изпитни сесии – на 21 юли, 25 август и 8 септември (събота от 13:00 часа). Класиране за попълване на незаетите места ще бъде оповестено (при необходимост) до 15 септември.
Приемът на документи за кандидатстване в Стопанска академия за образование в ОКС „ бакалавър ” продължава. Освен с оценка от държавен зрелостен изпит и с полагане на конкурсен изпит в Свищов, искащите могат да кандидатства още с пренесена оценка от сполучливо положен кандидатстудентски изпит в друго висше учебно заведение или с оценка от национални и интернационалните олимпиади. И през актуалната акция огромен броя от кандидат-студентите избират да вземат участие в класирането със документ, получен от Националните училищен надпревари, провеждани от Стопанска академия, което им дава право да бъдат признати в първата мечтана компетентност и форма на образование.
Резултатите от всяко класиране се афишират в интернет страницата на Стопанска академия www.uni-svishtov.bg, където се разгласява и настояща информация за опциите за кандидатстване, компетентност и форми на образование, такси, периоди, нужни документи и други
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР