Свищов. Стопанска академия Димитър А. Ценов и Висшето училище по

...
Свищов. Стопанска академия Димитър А. Ценов и Висшето училище по
Коментари Харесай

Свищов: Стопанска академия разкрива съвместна бакалавърска специалност „Икономика и управление на туризма” с висше училище в Латвия

Свищов. Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” и Висшето учебно заведение по мениджмънт на осведомителните системи (ISMA) в гр. Рига, Латвия разкриват взаимна бакалавърска компетентност „ Икономика и ръководство на туризма ”, оповестиха от пресцентъра на Стопанската академия в Свищов. Това стана след подписването на анекс към контракт за съдействие. Договорът сред двете висши учебни заведения беше подписан през м. октомври 2017 година, когато в свищовската академия гостува делегация от латвийския град, водена от президента на висшето учебно заведение – проф. Роман Дякон.
В края на м. март 2018 година ректорът на Стопанска академия – доцент доктор Иван Марчевски и зам.-ректорът по образователна активност – проф. доктор Марияна Божинова, реализираха работна аудиенция в партньорското висше учебно заведение в Рига. Доц. Марчевски и проф. Дякон подписаха анекс към контракта за съдействие, с който набелязаха съответни взаимни действия. Сред тях е разкриването на взаимната бакалавърска компетентност „ Икономика и ръководство на туризма ”, приемът за която ще се реализира още от новата образователна 2018/2019 година. Обучението ще бъде в постоянна форма, на съветски език, като през първите две години студентите ще се образоват в ISMA, а през идващите две – в Стопанска академия. Завършилите взаимната компетентност студенти ще получават две дипломи – по една от двете висши учебни заведения.
След сключване на анекса, Висшето учебно заведение по мениджмънт на осведомителните системи (ISMA) стана представител на свищовската академия за набиране на задгранични студенти за бакалавърски и магистърски стратегии. Предвижда се и насърчаване на взаимна докторска стратегия. В сферата на научноизследователската активност, в анекса е контрактувано създаване на взаимни научноизследователски планове и взаимни изявления.
По време на визитата си в латвийската столица, делегацията от Свищов реализира работна среща и в Държавния лицей по просвета. Ректорът на Стопанска академия и шефът на Колежа – Сандра Плота, подписаха контракт за съдействие сред двете образователни заведения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР