Свищов. Стопанска академия Димитър А. Ценов бе за 11-и път

...
Свищов. Стопанска академия Димитър А. Ценов бе за 11-и път
Коментари Харесай

Свищов: В Стопанска академия се проведе 11-ото издание на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот”

Свищов. Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” бе за 11-и път хазаин на най-голямото кариерно ревю в България „ Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот ”. Свищовското издание на най-големия конгрес за студентски стаж и кариера срещна студентите с представители на 20 компании и организации от България. Това оповестиха от Стопанска академия „ Д. А. Ценов ” – Свищов. Гости на формалното разкриване бяха проф. доктор Любомира Попова – регионален шеф на област Велико Търново, Анелия Димитрова – зам.-кмет на община Свищов и Светлозар Петров – шеф на Job Tiger. Участниците и гостите приветства ректорът на Стопанска академия, доцент доктор Иван Марчевски. Той акцентира значимостта на кариерния конгрес и изгодите от него както за студентите, по този начин и за бизнеса. Ректорът изрази убеденост, че на тази среща студентите ще намерят бъдещите си работодатели, с което да осмислят положения труд и старания през 4-годишния интервал на своето образование, а работодателите ще срещнат в Свищов стимулирани младежи, които да попълнят екипите им от висококвалифицирани експерти в областта на стопанската система, администрацията и ръководството. Приветствия към свищовските студенти, домакините и уредниците на националния конгрес, и към участващите представители на практиката, насочиха и формалните посетители. „ За да реализираме добра кариера и добър живот, би трябвало да влагаме първо в образованието и Вие сте избрали вярното място и вярната инвестиция ”, сподели в обръщението си към свищовските студенти проф. Попова. Участието на показаните във форума компании, регионалният шеф дефинира като „ протегната ръка ” и късмет за почтена реализация на възпитаниците на Стопанска академия. „ Включването на Стопанска академия за 11 следващ път в националния конгрес е показателна оценка за високото качество на предлаганото тук обучение, както и за това, че добитите от студентите основни познания, умения и пълномощия ги прави желани фрагменти за българския бизнес ”, съобщи в приветствието си зам.-кметът на община Свищов, Анелия Димитрова. Управителят на фирмата-организатор Job Tiger акцентира, че проявения интерес на бизнеса към осъществените към този момент 11 издания на форума в Свищов, се дължи най-много на качественото обучение, което получават студентите и оказваната помощ от страна на висшето учебно заведение. Светлозар Петров моли към студентите да употребяват форума с цел да научат какво изискват едни от най-хубавите компании в България, да се приготвят за пазара на труда и да слагат основите на своето успешно кариерно развиване.
За да показват пред младежите работни и стажантски позиции, в ревюто в Стопанска академия участваха Представителство на Европейската комисия в България, водещи банкови институции и застрахователни компании, компании от IT бранша и сферата на туризма, общинска администрация, Дирекция „ Бюро по труда ” и Съвет по туризъм в Свищов, университетски центрове. Форумът даде опция на студентите да получат кариерни препоръки и съвещания, да разясняват с мениджъри и представители на компаниите пазара на труда, да се осведомят за предлаганите стажантски стратегии и свободни работни позиции, да разискват с работодателите какви са техните условия, да схванат методите за по-успешен кариерен старт. За част от младежите това беше първа среща с шеф в неофициална конюнктура. Освен студенти, измежду посетителите на ревюто бяха и възпитаници от ПДТГ „ Димитър Хадживасилев ”, Свищов. По време на националния конгрес, академичното управление и гостуващите представители на бизнеса разискаха благоприятни условия за основаване на дълготрайни партньорски взаимоотношения и съдействие при образованието и професионалната реализация на свищовските студенти.
По традиция, в границите на кариерния конгрес се организира и образование под формата на майсторски клас за студентите. Ивайло Стоянов – шеф „ Управление на данни ” в УниКредит Булбанк организира Business Master Class на тематика „ Управление на данни и информация ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР