Свищов. Спокойно премина първият учебен ден в община Свищов. За

...
Свищов. Спокойно премина първият учебен ден в община Свищов. За
Коментари Харесай

Започна учебната година в община Свищов

Свищов. Спокойно мина първият образователен ден в община Свищов. За пръв път през днешния ден учебния предел прекрачиха 189 първокласници, а общият брой на записаните възпитаници на територията на общината е 2619, оповестиха от пресцентъра на Община Свищов . В общината действат 10 образователни заведения, от които 3 междинни учебни заведения, 2 професионални гимназии и 5 съществени учебни заведения, 4 от които се намират в обитаемоте места.

Всички учебни заведения имат подготвеност за присъствено образование на учениците. Във всички учебни заведения е осъществено ободряване на прилежащите пространства, а там където е имало нужда, са осъществени ремонтни действия. В някои от учебните заведения са построени STEM центрове. Сградите са тествани от здравни управляващи и дават отговор на нормативно избраните условия.

С оглед на епидемиологичната конюнктура, нужните материали и средства /дезинфектанти, защитни средства, термометри и т.н./ за ресурсно застраховане на учебните заведения са обезпечени и налични. Създадена е организация за работа в изискванията на пандемия, като е извършен инструктаж на педагогическия и непедагогическия личен състав, и медицинските експерти от здравните кабинети в учебните заведения. Учебните заведения са в подготвеност и за превключване в режим на работа в електронна среда, като сатехнологично добре готови за такава форма на обучителен развой. Направено е изследване по отношение на обезпечеността на учениците с устройства и достъп до интернет. Предприети са нужните ограничения за закупуване на електронни устройства, за тези възпитаници, които не разполагат с такива. Същото се отнася и за обезпечаването на интернет, като се закупуват мобилни рутери и сим карти.

Ръководството на Община Свищов пожелава сполучлива и ползотворна образователна година поисквам на всички възпитаници, учители и родители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР